Vesti
Politika

Gračanica: Ljiljana Šubarić i odbornici SO položili zakletvu

Odbornici SO Gračanica položili su na svečanoj sednici zakletvu i time preuzeli četvorogodišnji mandat u lokalnom parlamentu. Zakletvu je položila i novoizabrana gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.
Gračanica: Ljiljana Šubarić i odbornici SO položili zakletvu
Ljiljana Šubarić i Miloš Todorović (Foto Kim)

Skupštinu opštine (SO) Gračanica čini 19 odbornika, 18 iz Srpske liste i jedan iz albanske koalicije.

Sednicu vodi najstariji odbornik Miloš Todorović. On je novoizabranim odbornicima čestitao i ukazao da je pred njima ozbiljan zadatak i ispunjavanje obećanja.

Novoizabrana gradonačelnica Ljiljana Šubarić je navela da će biti gradonačelnica svih građana, bez obzira na političko opredeljenje, veru ili naciju.

Ona je navela da će voditi politiku Srpske liste (SL). Zahvalila se svima na podršci, posebno partiji (SL), rukovodstvu, njenom predsedniku Goranu Rakiću, te i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvršena je primopredaja dužnosti između Srđana Popovića i Ljiljane Šubarić.

Odbornik Milan Dimitrijević je jednoglasno izabran za predsedavajućeg SO Gračanica, a njegov zamenik je predstavnik albanske manjine Ljutrim Ajeti. Dimitrijević se zahvalio na podršci koju je dobio od odbornika i izrazio nadu da će ovaj saziv raditi prethodni, koji je, kako je rekao bio kompaktan.

„Mnoge veoma važne odluke će se donositi ovde. Mi smo radili brzo, ali temeljno. Ovde ima kolega kojima je drugi put da su u sazivu, očekujem od njih punu podršku i pomoć za sve. Moja vrata su svima otvorena, svaki problem koji svi imamo u globalu, a budući da smo mi predstavnici građana i glasača koji su za nas glasali treba da rešimo zajednički i kao jedinstvena celina“, kazao je Dimitrijević u svom obraćanju.

 Ostale vesti

Lajčak u Prištini: Sve dogovoreno se mora implemetirati
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Prištini sa premijerom Aljbinom Kurtijem i šefom kosovske delegacije u dijalogu Besnikom Bisljimijem. Tema sastanka bio je francusko-nemački predlog, a Lajčak je još jednom ponovio da se sve dogovoreno u dijalogu mora implemetirati. 
  • 06.02.2023
Brnabić se izvinila zbog ’’Republike Kosovo’’ na sajtu Vlade Srbije
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u jednom od izveštaja objavljenom na sajtu Vlade Srbije bilo napisano "Republika Kosovo" i dodala da je reč o grešci u prevodu.
  • 06.02.2023
„Međunarodna zajednica da ne vrši pritisak na Prištinu kada je reč o ZSO“
Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je predstavnike međunarodne zajednice da ne vrše pritisak na Prištinu kada je reč o osnivanju Zajednice opština sa većinski srpskim stanovništvom, jer prema njegovim rečima - ta tema povećava tenzije između Kosova i Srbije.
  • 06.02.2023
Aleksić: Sednica o Kosovu pokazala da je ’’car go’’
Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je skupštinska sednica o Kosovu pokazala da je "car go", jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mogao da navede ništa što je Srbija dobila u kosovskim pregovorima koje je vodio prethodnih deset godina, saopštila je ta partija.
  • 06.02.2023
Brnabić o poseti Lajčaka Beogradu i Prištini: Pritisak se pojačava

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je, povodom današnje posete specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka Prištini i Beogradu, da se diplomatske aktivnosti ubrzavaju, da se pritisak pojačava i dodala da veruje u garancije međunarodne zajednice oko formiranja Zajednice srpskih opštiina (ZSO).

  • 06.02.2023
Potvrđeno Lajčak i u Prištini i u Beogradu

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće danas u Prištini i Beogradu.

  • 06.02.2023