Vesti
Politika

Gračanica: Ljiljana Šubarić i odbornici SO položili zakletvu

Odbornici SO Gračanica položili su na svečanoj sednici zakletvu i time preuzeli četvorogodišnji mandat u lokalnom parlamentu. Zakletvu je položila i novoizabrana gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.
Gračanica: Ljiljana Šubarić i odbornici SO položili zakletvu
Ljiljana Šubarić i Miloš Todorović (Foto Kim)

Skupštinu opštine (SO) Gračanica čini 19 odbornika, 18 iz Srpske liste i jedan iz albanske koalicije.

Sednicu vodi najstariji odbornik Miloš Todorović. On je novoizabranim odbornicima čestitao i ukazao da je pred njima ozbiljan zadatak i ispunjavanje obećanja.

Novoizabrana gradonačelnica Ljiljana Šubarić je navela da će biti gradonačelnica svih građana, bez obzira na političko opredeljenje, veru ili naciju.

Ona je navela da će voditi politiku Srpske liste (SL). Zahvalila se svima na podršci, posebno partiji (SL), rukovodstvu, njenom predsedniku Goranu Rakiću, te i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvršena je primopredaja dužnosti između Srđana Popovića i Ljiljane Šubarić.

Odbornik Milan Dimitrijević je jednoglasno izabran za predsedavajućeg SO Gračanica, a njegov zamenik je predstavnik albanske manjine Ljutrim Ajeti. Dimitrijević se zahvalio na podršci koju je dobio od odbornika i izrazio nadu da će ovaj saziv raditi prethodni, koji je, kako je rekao bio kompaktan.

„Mnoge veoma važne odluke će se donositi ovde. Mi smo radili brzo, ali temeljno. Ovde ima kolega kojima je drugi put da su u sazivu, očekujem od njih punu podršku i pomoć za sve. Moja vrata su svima otvorena, svaki problem koji svi imamo u globalu, a budući da smo mi predstavnici građana i glasača koji su za nas glasali treba da rešimo zajednički i kao jedinstvena celina“, kazao je Dimitrijević u svom obraćanju.

 Ostale vesti

’’Drastične restrikcije ili povećanje cena’’
Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi rekla da Kosovo nema dovoljno kapaciteta da proizvodi količinu struje koju troši, posebno tokom zime.
  • 24.01.2022
Skijališta Srbije: Za sve o Ski centru Brezovica kontaktirajte Kancelariju za KiM
"Molimo Vas da za sva pitanja vezano za Ski centar Brezovica kontaktirate Кancelariju za Кosovo i Metohiju", odovoreno je nakon pet dana iz JP Skijališta Srbije na upit RTV Kim.
  • 24.01.2022
Kurti: Struja jeftina da veliki broj građana ne zna koliko plaća
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o energetskoj krizi na Kosovu da je cena električneenergije toliko niska da, prema njegovim rečima, veliki broj građana ne zna koliko plaća struju, prenosi Ekonomia onlajn.
  • 24.01.2022
Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora
Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na Kosovu ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.
  • 24.01.2022
Poslanik SNS-a praznoj sali za konferencije: Izvolite, ako imate pitanje
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimimr Orlić je održao konferenciju za medije u sedištu stranke u Beogradu na kojoj je govorio kako "opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima". Ono što je obeležilo tu konferenciju poslanika Orlića je što se, sem Tanjuga koji je uživo prenosio, nije pojavila nijedna novinarska ekipa, što se može videti na snimku.
  • 24.01.2022
I Skoplje traži od Kosova da preispita nove antikovid mere
Ministar zdravlje Severne Makedonije Bekim Salji zatražio je od kosovskog kolege Rifata Latifija da se preispitaju nove poštrene antikovid mere za ulazak na Kosovo i da se nađe drugi način zaštite, koji ne sprečava slobodno kretanje.
  • 23.01.2022