Vesti
Politika

Grabovci: Nema nastavka skupštine bez dogovora o predsedniku

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova neće biti nastavljena bez prethodnog političkog dogovora o predsedniku i potpredsednicima parlamenta, kaže Adem Grabovci.
Grabovci: Nema nastavka skupštine bez dogovora o predsedniku
Adem Grabovci (gazetablic.com)

"Neće biti sednice bez sporazuma", izjavio je Grabovci za prištinsku televiziju RTK 21.

On je na ovaj način odgovorio na zahtev da se konstitutivna sednica Skupštine Kosova nastavi 9. oktobra.

Zahtev su potpisala 62 poslanika iz postizborne koalicije Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Inicijative za Kosovo i Samoopredeljenja koji je danas podeljen svim poslanicima.

Grabovci je izjavio da poslanici DPK neće učestvovati na sednici koju ne bude sazvala predsedavajuća konstitutivne sednice, najstarija poslanica Fljora Brovina.

Zahtev za nastavak sednice nisu potpisali poslanici iz manjinskih zajednica.Ostale vesti

Policija dala odobrenje za organizovanje „probe protesta“
Kosovska policija je odobrila organizovanje takozvane probe protesta, kako je sutrašnje okupljanje nazvan u Pokretu Samoopredeljenje, koji je organizator događaja.
  • 27.05.2020
Borel: Dijalog pod okriljem EU jedini način
Potpredsednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borel poručio je da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da "ne postoji drugi način sem dijaloga pod okriljem EU".
  • 27.05.2020
Zašto je SNS izostavio decu sa Kosova u predizbornom spotu?
Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) objavila je kratak predizborni spot pod sloganom „Za našu decu“, u kojem su na mapi Srbije prikazani svi gradovi, osim gradova ili drugih srpskih sredina na Kosovu. Analitičari veruju da je partija Aleksandra Vučića time želela da uputi poruku međunarodnoj zajednici da je spremna da se odrekne Kosova.
  • 27.05.2020
Vučić: Pritisci na Srbe neće prestati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pritisci na Srbe, posebno u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati, zato što se, kako je naglasio, vodi stalna kampanja albanskih medija protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta, javlja Tanjug.
  • 27.05.2020
Kurti: Ne treba da brinemo da će protesti biti nasilni
Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, rekao je da na Kosovu ima povoda za proteste zbog mnogih stvari, ali da ne bi trebalo brinuti da će takvi protesti biti nasilni.
  • 27.05.2020
EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020