Vesti
Politika

Grabovci: Nema nastavka skupštine bez dogovora o predsedniku

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova neće biti nastavljena bez prethodnog političkog dogovora o predsedniku i potpredsednicima parlamenta, kaže Adem Grabovci.
Grabovci: Nema nastavka skupštine bez dogovora o predsedniku
Adem Grabovci (gazetablic.com)

"Neće biti sednice bez sporazuma", izjavio je Grabovci za prištinsku televiziju RTK 21.

On je na ovaj način odgovorio na zahtev da se konstitutivna sednica Skupštine Kosova nastavi 9. oktobra.

Zahtev su potpisala 62 poslanika iz postizborne koalicije Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Inicijative za Kosovo i Samoopredeljenja koji je danas podeljen svim poslanicima.

Grabovci je izjavio da poslanici DPK neće učestvovati na sednici koju ne bude sazvala predsedavajuća konstitutivne sednice, najstarija poslanica Fljora Brovina.

Zahtev za nastavak sednice nisu potpisali poslanici iz manjinskih zajednica.Ostale vesti

Ana Brnabić do kraja prvog mandata nije posetila Kosovo
Buduća premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u svom ekspozeu navela da je jedan od glavnih ciljeva očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu i Metohiji. O važnosti kosovskog pitanja govorila je i u prethodnom mandatu iako do kraja njegovog isteka nikada nije boravila na Kosovu.
  • 28.10.2020
“Sporazum”: Da li je Ustav Biblija
U novoj emisiji “Sporazum” bilo je rečio o tome da li je Ustav Biblija, da li se i kako može promeniti, Ima li političke volje za to u Prištini i Beogradu ako je cilj normalizacija odnosa i postizanje sveobuhvatnog sporazuma?
  • 28.10.2020
Delegacija Kosova otputovala u Brisel
Kosovska delegacija, predvođena koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem, otputovala je danas u Brisel, gde će sutra biti održan sastanak sa delegacijom Srbije u okviru briselskih pregovora o normalizaciji odnosa.
  • 28.10.2020
Trajković: Bajden intervenisao u zaštiti Dečana
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je kandidat demokrata za predsednika SAD Džozef Bajden zaista lično intervenisao da se zaštiti manastir Dečani, ali da je za bezbednost Srba i njihovih crkava potrebna dosledna primena i poštovanje zakona.
  • 28.10.2020
Brnabić: Šest ciljeva nove Vlade Srbije
Kandidatkinja za predsednicu Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da će i nova Vlada Srbije biti Vlada kontinuiteta sa vladama iz 2014. i 2017. godine.
  • 28.10.2020
EU: ZSO neće biti uporedna vlast, niti usvajati zakone

Stav je Evropske unije da Zajednica srpskih opština na Kosovu "neće biti uporedna vlast i neće usvajati svoje zakone", kako je to "vrlo jasno" u kosovskom parlamentu predočila još 6. maja 2016. tadašnja visoka predstavnica Federika Mogerini.

  • 28.10.2020