Vesti
Politika

Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice

Lider PDK, Kadri Veselji, potvrdio je danas da će ova partija imati kandidate za gradonačelnika u sve četiri opštine na Severu, javlja prištinska Koha Ditore. Pored PDK, učešće na izborima je najavila i Srpska lista, ali imena kandidata ove partije još uvek nisu poznata.
Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice
Sa sastanka (Foto Koha ditore)

Za sada je poznato samo ime kandidatkinje PDK za Severnu Mitrovicu, Gonđe Čauši, dok će imena preostala tri kandidata ove stranke biti najavljena u narednim danima.

„Znam da imamo izazove na Severu, sada su raspisani vanredni izbori po Ustavu Republike Kosovo. Postoji ogranak PDK na Severu i učestvovaćemo na izborima. Mi smo vodeća partija sa najvećom podrškom još od 2017. u sve četiri severne opštine. Gonđe Čauši je bila kandidatkinja za gradonačelnicu opštine Severna Mitrovica i 2017. , biće i sad i imamo poverenja da će građani pokazati istu veru u nas kao i 2017. i da ćemo pobediti u opštini Severna Mitrovica“, rekao je Veselji.

Čauši je za sada prva kandidatkinja neke političke partije za gradonačelnicu Severne Mitrovica, a Srpska lista je pre nekoliko sati najavila da će učestvovati u ovim izborima da ne bi „neki Albanac ili srpska marioneta“ preuzeli rukovodstvo nad opštinama sa srpskom većinom na Severu.

 Ostale vesti

Stano: Kašnjenje u sprovođenju Mape puta zbog tehničkih aspekata

Portparol Evropske unije Peter Stano objasnio je kašnjenje srpske kompanije Elektrosever zbog nesprovođenja sporazuma o energetici, postignutog u Briselu u junu ove godine, između Kosova i Srbije.

  • 07.10.2022
Evropska komisija potvrdila preporuku o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Evropska komisija je potvrdila preporuku u ukidanju viznog režima za građane Kosova. Ocenili su da preporuka koja datira od 2018. ostaje "u potpunosti važeća".

  • 07.10.2022
Bez velikih očekivanja od Vučićevog obraćanja. „Pritisci postoje, a mi već znamo da živimo teško“
Posle niza sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle gotovo deset dana držanja u neizvesnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se obratiti javnosti. Obraćanje dolazi i nakon trilateralnog sastanka koji je imao u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom na kojem je jedna od tema bila Kosovo. Poznavaoci prilika na Kosovu veruju da će Vučić ponovo izaći sa pričom o „teškim danima“ i pritiscima po pitanju postizanja konačnog rešenja sa zvaničnicima u Prištini.
  • 07.10.2022
Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022