Vesti
Politika

Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice

Lider PDK, Kadri Veselji, potvrdio je danas da će ova partija imati kandidate za gradonačelnika u sve četiri opštine na Severu, javlja prištinska Koha Ditore. Pored PDK, učešće na izborima je najavila i Srpska lista, ali imena kandidata ove partije još uvek nisu poznata.
Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice
Sa sastanka (Foto Koha ditore)

Za sada je poznato samo ime kandidatkinje PDK za Severnu Mitrovicu, Gonđe Čauši, dok će imena preostala tri kandidata ove stranke biti najavljena u narednim danima.

„Znam da imamo izazove na Severu, sada su raspisani vanredni izbori po Ustavu Republike Kosovo. Postoji ogranak PDK na Severu i učestvovaćemo na izborima. Mi smo vodeća partija sa najvećom podrškom još od 2017. u sve četiri severne opštine. Gonđe Čauši je bila kandidatkinja za gradonačelnicu opštine Severna Mitrovica i 2017. , biće i sad i imamo poverenja da će građani pokazati istu veru u nas kao i 2017. i da ćemo pobediti u opštini Severna Mitrovica“, rekao je Veselji.

Čauši je za sada prva kandidatkinja neke političke partije za gradonačelnicu Severne Mitrovica, a Srpska lista je pre nekoliko sati najavila da će učestvovati u ovim izborima da ne bi „neki Albanac ili srpska marioneta“ preuzeli rukovodstvo nad opštinama sa srpskom većinom na Severu.

 Ostale vesti

Lajčak sa Fon Kramon i evroparlamentarcima o dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak razgovarao je sa Violom fon Kramon i članovima Vili Brant grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu o dijalogu Beograda i Prištine i zahvalio im se na saradnji, odnosno podršci.
  • 07.02.2023
Ugljanin za prava Bošnjaka u Srbiji po modelu koji se traži za Srbe na Kosovu
Sulejman Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka, uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem je komentarisao evropski predlog (francusko-nemački) sporazuma o Kosovu i položaj Bošnjaka u Srbiji.
  • 07.02.2023
Antonijević: Kontraproduktivno da javnost zna detalje predloga sporazuma
Posle jučerašnje posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčaka Prištini, kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je da prihvata francusko-nemački predlog o sveobuhvatnom sporazumu. Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je - posle sinoćnjeg sastanka sa Lajčakom - samo napisao: Razgovor je bio otvoren i prijateljski. Ko je sada na potezu?
  • 07.02.2023
Vučić: Ne vidim da su izbori dobro rešenje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi da su izbori dobro rešenje za Srbiju i da "imamo mnogo važnih stvari koje moramo da uradimo da bi građani leto i zimu mogli da dočekaju na najbolji mogući način".
  • 07.02.2023
Da li će Kurtijevo prihvatanje evropskog predloga išta promeniti?
Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer pozdravio je, kako je naveo na Tviteru, odluku Kosova da u principu prihvati predlog Evropske unije. Ova reakcija ambasadora Sjedinjenih Američkih Držana usledila je nakon što je premijer Kosova Aljbin Kurti posle razgovora sa Miroslavom Lajčakom saopštio da prihvata predlog Evropske unije za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.
  • 07.02.2023
Osmani u Podgorici: Srbija jedina u regionu ne želi dobre odnose s Kosovom
Predsednica Kosova Vljosa Osmani ocenila je da je Srbija jedina država regiona koja "ne želi dobre međususedske odnose" s Kosovom, te da se Rusija preko Beograda meša u unutrašnje stvari zemlje na čijem je čelu.
  • 07.02.2023