Vesti
Politika

Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice

Lider PDK, Kadri Veselji, potvrdio je danas da će ova partija imati kandidate za gradonačelnika u sve četiri opštine na Severu, javlja prištinska Koha Ditore. Pored PDK, učešće na izborima je najavila i Srpska lista, ali imena kandidata ove partije još uvek nisu poznata.
Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice
Sa sastanka (Foto Koha ditore)

Za sada je poznato samo ime kandidatkinje PDK za Severnu Mitrovicu, Gonđe Čauši, dok će imena preostala tri kandidata ove stranke biti najavljena u narednim danima.

„Znam da imamo izazove na Severu, sada su raspisani vanredni izbori po Ustavu Republike Kosovo. Postoji ogranak PDK na Severu i učestvovaćemo na izborima. Mi smo vodeća partija sa najvećom podrškom još od 2017. u sve četiri severne opštine. Gonđe Čauši je bila kandidatkinja za gradonačelnicu opštine Severna Mitrovica i 2017. , biće i sad i imamo poverenja da će građani pokazati istu veru u nas kao i 2017. i da ćemo pobediti u opštini Severna Mitrovica“, rekao je Veselji.

Čauši je za sada prva kandidatkinja neke političke partije za gradonačelnicu Severne Mitrovica, a Srpska lista je pre nekoliko sati najavila da će učestvovati u ovim izborima da ne bi „neki Albanac ili srpska marioneta“ preuzeli rukovodstvo nad opštinama sa srpskom većinom na Severu.

 Ostale vesti

Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020
RIK: Na Kosovu 90 biračkih mesta
Republička izborna komisija (RIK) Srbije usvojila je sinoć Dopunsko rešenje o određivanju biračkih mesta za parlamentarne izbore 21. juna u Srbiji i odredila 90 biračkih mesta na Kosovu, a 43 u inostranstvu.
  • 31.05.2020
Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020