Godišnjica Rugovine smrti, Haradinaj položio cveće

Danas se navršava 13. godišnjica od smrti Ibrahima Rugove, prvog kosovskog predsednika i lidera DSK. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj posetio je njegov grob.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj na Rugovinom grobu (Foto Vlada Kosova)

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je zajedno sa kolegama iz kabineta odao poštu bivšem predsednika Kosova Ibrahimu Rugovi i na taj način iskazao poštovanje prema onome što je Rugova činio za građane i Kosovo, saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o Rugovi, Haradinaj je rekao da će "istorija u celosti definisati njegovu ulogu".

"Njegova dela i život su uticala na stvaranje miroljubivog Kosova", rekao je premijer Haradinaj.

Lider Demokratskog saveza Kosova Rugova je umro na današnji dan pre trinaest godina posle duge i teške borbe protiv raka pluća.

Haradinaj izbegao da odgovori na pitanja o taksama

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije želeo da komentariše da li će porezi na srpske proizvode biti ukinuti ili će njegova vlada pasti, ako se to ne dogodi.

Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje, Haradinaj je rekao da će se "sneg jednom otopiti", prenosi prištinski Zeri onlajn.

Kosovski premijer je to rekao tokom odavanja pošte bivšem kosovskom predsedniku Ibrahimu Rugovi, povodom 13. godišnjice njegove smrti.

Ocenio je da prištinske institucije nastavljaju dobro da rade, na način kako je to, kako kaže, radio i Rugova. Dodao je: "Istorija će pokazati".

"Ono što možemo reći je da smo stvorili mirnu državu, mirno Kosovo za sve njene građane", rekao je Haradinaj.

Haradinaj će se, zajedno sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem, sutra sastati sa američkim ambasadorom u Prištini.

Sastanak sa Filipom Kosnetom održava se nedelju dana nakon što je Stejt department upozorio Prištinu da odmah ukine nametnute takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, ili će u protivnom biti sankcionisana.

Kao moguće sankcionisanje navedeno je uskraćivanje podrške Kosovskim bezbednosnim snagama.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane