Vesti
Politika

Godfri: Sporazum demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da sporazum koji su Beograd i Priština postigli u Vašingtonu predstavlja "demonstraciju hrabrog i zrelog državničkog delovanja" i poručio da je uveren da on može da bude primer celom regionu i otvori put evropskoj budućnosti Srbije.
Godfri: Sporazum demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja
Entoni Godfri (Foto Tanjug, Zoran Kujundžić)

Entoni Godfri je na Tviteru naveo da je sporazum postignut u Vašingtonu "proizvod optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa".

 

 

"Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije", poručio je Godfri.

Ocenio je da su Amerikanci i Srbi svesni da je miroljubivo i slobodno izražavanje suprotstavljenih stavova teško stečena privilegija.

"Ta vrsta sloboda ne dolazi sama već zahteva hrabro rukovodstvo, zainteresovano građanstvo, slobodne medije i efikasne i snažne predstavnike u parlamentu", poručio je Godfri.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020