Vesti
Politika

Glasaju kandidati na izborima

Biračka mesta u Srbiji otvorena su sedam časova, a građani će svoje biračko pravo moći da ispune do zatvaranja u 20 sati. Rano jutros glasali su i pojedini kandidati koji učestvuju na izborima.

Glasaju kandidati na izborima
Glasačke kutije (Foto Tanjug)

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je nešto pre 8 sati na biračkom mestu 140 u vrtiću "Tesla". Vučić na ovim izborima trazi reizbor na funkciju predsednika Srbije. 

Premijerka i funkcionerka Srpske napredne stranke, Ana Brnabić, glasala je na biračkom mestu broj 34, u Školi za dizajin na beogradskoj opštini Savski venac.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković glasao je jutros na biračkom mestu 33 u Školi za dizajn u Beogradu. Petković je na glasanje došao oko osam sati.

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić glasao je svoju građansku dužnost obavio među prvima na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Dedinje" na Savskom vencu.

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Aleksandar Šapić glasao je u 07:45 časova na biračkom mestu 119 u opštini Novi Beograd. 

Boško Obradović, predsedički kandidat koalicije Srpski pokret Dveri - POKS - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, glasao je jutros u 7.15 u biračkom mestu br. 1 u Čačku.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke stranke Aleksandar Šešelj glasao je jutros u 7 časova na biračkom mestu u Batajnici. 

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić glasao je danas na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima. On je građansku dužnost ispunio u 08.30 sati na biračkom mestu broj 5 u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović glasao je jutros na biračkom mestu broj 8, u vrtiću "Zeka" na Novom Beogradu. 

Ministar za brigu o selu i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić glasao je jutros na biračkom mestu na Novom Beogradu.

Ministar finansija i potpredsednik Srpske napredne stranke, Siniša Mali, glasao je na biračkom mestu broj 2 na beogradskoj opštini Zvezdara.

Ministar zdravlja i funkcioner SNS Zlatibor Lončar, glasao je oko 7.30 časova na biračkom mestu broj 11 u Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Predsedništva SNS, Darija Kisić je svoje biračko pravo iskorisila u 7.30 sati na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije".

Član Predsedništva SNS i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević, glasao je nešto posle 07.00 sati jutros na biračkom mestu broj 47, u Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić" na Zvezdari.

Ministarka zaštite životne sredine i funkcionerka Srpske napredne stranke, Irena Vujović, glasala je jutros na biračkom mestu broj 33 u beogradskoj Školi za dizajn.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović glasao je jutros na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima. On je svoju građansku dužnost obavio oko 8.30 časova na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Ministarka pravde Maja Popović glasala je danas oko devet časova u Beogradu.

Predsednički kandidat koalicije Za pobedu ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš glasao je, nešto posle 9 časova, na biračkom mestu broj 55 u opštini Vračar. 

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nosilac parlamentarne liste "Boris Tadić - Ajmo ljudi" Boris Tadić glasao je danas na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković glasao je danas u 9:20 časova u Osnovnoj školi Jovan Miodragović na Vračaru na izbornom mestu broj 31.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović glasao je na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.
Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022