Vesti
Politika

Glasaju kandidati na izborima

Biračka mesta u Srbiji otvorena su sedam časova, a građani će svoje biračko pravo moći da ispune do zatvaranja u 20 sati. Rano jutros glasali su i pojedini kandidati koji učestvuju na izborima.

Glasaju kandidati na izborima
Glasačke kutije (Foto Tanjug)

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je nešto pre 8 sati na biračkom mestu 140 u vrtiću "Tesla". Vučić na ovim izborima trazi reizbor na funkciju predsednika Srbije. 

Premijerka i funkcionerka Srpske napredne stranke, Ana Brnabić, glasala je na biračkom mestu broj 34, u Školi za dizajin na beogradskoj opštini Savski venac.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković glasao je jutros na biračkom mestu 33 u Školi za dizajn u Beogradu. Petković je na glasanje došao oko osam sati.

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić glasao je svoju građansku dužnost obavio među prvima na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Dedinje" na Savskom vencu.

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Aleksandar Šapić glasao je u 07:45 časova na biračkom mestu 119 u opštini Novi Beograd. 

Boško Obradović, predsedički kandidat koalicije Srpski pokret Dveri - POKS - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, glasao je jutros u 7.15 u biračkom mestu br. 1 u Čačku.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke stranke Aleksandar Šešelj glasao je jutros u 7 časova na biračkom mestu u Batajnici. 

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić glasao je danas na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima. On je građansku dužnost ispunio u 08.30 sati na biračkom mestu broj 5 u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović glasao je jutros na biračkom mestu broj 8, u vrtiću "Zeka" na Novom Beogradu. 

Ministar za brigu o selu i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić glasao je jutros na biračkom mestu na Novom Beogradu.

Ministar finansija i potpredsednik Srpske napredne stranke, Siniša Mali, glasao je na biračkom mestu broj 2 na beogradskoj opštini Zvezdara.

Ministar zdravlja i funkcioner SNS Zlatibor Lončar, glasao je oko 7.30 časova na biračkom mestu broj 11 u Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Predsedništva SNS, Darija Kisić je svoje biračko pravo iskorisila u 7.30 sati na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije".

Član Predsedništva SNS i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević, glasao je nešto posle 07.00 sati jutros na biračkom mestu broj 47, u Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić" na Zvezdari.

Ministarka zaštite životne sredine i funkcionerka Srpske napredne stranke, Irena Vujović, glasala je jutros na biračkom mestu broj 33 u beogradskoj Školi za dizajn.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović glasao je jutros na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima. On je svoju građansku dužnost obavio oko 8.30 časova na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Ministarka pravde Maja Popović glasala je danas oko devet časova u Beogradu.

Predsednički kandidat koalicije Za pobedu ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš glasao je, nešto posle 9 časova, na biračkom mestu broj 55 u opštini Vračar. 

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nosilac parlamentarne liste "Boris Tadić - Ajmo ljudi" Boris Tadić glasao je danas na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković glasao je danas u 9:20 časova u Osnovnoj školi Jovan Miodragović na Vračaru na izbornom mestu broj 31.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović glasao je na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.
Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023