"Glasački listići nezaštićeni i diskutabilni"

Kosovska Centralna izborna komisija odlučila je da glasovi iz Srbije ne budu brojani sve dok nadležni organi ne urade analize, pošto su, posle dodira sa njima, pojedini članovi CIK-a prijavili neprijatne mirise, svrab i sumnju da su otrovani. Predstavnici Srpske liste kažu da je u pitanju "prekrajanje narodne volje".

Podeli ovaj članak sa:
  • Srđan Popović (Foto arhiva Kim)

Potpredsednik Srpske liste Srđan Popović kaže da su sporni glasački listići nezaštićeni i diskutabilni za brojanje jer su članovi CIK-a iz redova Srpske liste izbačeni iz prostorije gde su listići pregledani.

"Po poslednjim saznanjima koje imamo, na mestu gde su glasački listići, nema naših ljudi koji mogu da osiguraju pravilno brojanje", ističe Popović.

Kaže da se nigde u svetu ništa slično nije dogodilo u istoriji izbora i smatra da je sigurno u pitanju "manipulacija i prekrajanje narodne volje".

"Nekome je u interesu da nametne političke predstavnike koji nemaju podršku srpskog naroda", naglašava Popović.

Apeluje na međunarodnu zajednicu da adekvatno reaguje.

"Ovo što su pokušali da urade je stvarno smešno. Ako to prođe u međunarodnoj zajednici i ako Evropska unija ne reaguje na pravi način, zasigurno ne možemo graditi budućnost na ovim prostorima", kaže potpredsednik Srpske liste.

"Kurti nameće pogodne Srbe"

Komentarišući stav lidera "Samoopredeljenja" Aljbina Kurtija da ne želi pripadnike Srpske liste u Vladi Kosova, Popović kaže da Kurti pokušava da nametne Srbe koji bi njemu bili pogodni i tako marginalizuje sve što je Srpska lista uradila.

"To nije njegov posao. Treba da razgovara sa pravim predstavnicima Srba, odnosno sa predstavnicima koji su izabrani od strane našeg naroda", ističe Popović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane