Vesti
Politika

Gecaj: Albanci ne daju besu nevernicima

Savetnik kosovskog premijera Bajram Gecaj poručio je danas da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić "nevernik" koji je još jednom dokazao da ne poznaje Albance.
Gecaj: Albanci ne daju besu nevernicima
Bajram Gecaj (Foto Koha)

Komentarišući Đurićevu izjavu da su potpis i čuvena "besa" izgubili svaki smisao među albanskim političarima, Gecaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Đurić po ko zna koji put dokazao da ne poznaje Albance i da "Albanci ne daju besu nevernicima".

"Đurić po ko zna koji put dokazuje da ne poznaje Albance, pa da ga podsetim, i njega i ostale, da Albanci ne daju besu nevernicima", napisao je Gecaj.

Na Đurićev komentar da kosovski premijer Isa Mustafa izmišlja nove uslove za formiranje ZSO, Gecaj je napisao da su uslovi određeni potpisanim sporazumima i ojačani "stalnim i potpuno neopravdanim neispunjavanjem ovih sporazuma od strane Srbije".

"Ako je to Đurić zaboravio, siguran sam da će u Briselu osvežiti pamćenje", napisao je Gecaj.Ostale vesti

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
  • 25.02.2021
“Sporazum”: Kako do nove Vlade, ko i s kim
Za Pokret Samoopredeljenje, koji je još uvek nezvanični, ali ubedljivi pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, nisu glasali samo članovi te stranke, nego i mnogi drugi građani koji su bili nezadovoljni radom prethodnih vlasti. U znak revolta dali su svoj glas Aljbinu Kurtiju, izjavio je u emisiji "Sporazum" novinar Idro Seferi i dodao da nema reči o nekakvom izbornom iznenađenju.
  • 25.02.2021
CIK: Ponovno brojanje glasova na još 58 biračkih mesta
Centralna izborna komisija donela je preporuku o ponovnom prebrojavanju glasova na još 58 biračkih mesta, prenosi Koha.
  • 25.02.2021
Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

  • 25.02.2021
Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021