Vesti
Politika

Gecaj: Albanci ne daju besu nevernicima

Savetnik kosovskog premijera Bajram Gecaj poručio je danas da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić "nevernik" koji je još jednom dokazao da ne poznaje Albance.
Gecaj: Albanci ne daju besu nevernicima
Bajram Gecaj (Foto Koha)

Komentarišući Đurićevu izjavu da su potpis i čuvena "besa" izgubili svaki smisao među albanskim političarima, Gecaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Đurić po ko zna koji put dokazao da ne poznaje Albance i da "Albanci ne daju besu nevernicima".

"Đurić po ko zna koji put dokazuje da ne poznaje Albance, pa da ga podsetim, i njega i ostale, da Albanci ne daju besu nevernicima", napisao je Gecaj.

Na Đurićev komentar da kosovski premijer Isa Mustafa izmišlja nove uslove za formiranje ZSO, Gecaj je napisao da su uslovi određeni potpisanim sporazumima i ojačani "stalnim i potpuno neopravdanim neispunjavanjem ovih sporazuma od strane Srbije".

"Ako je to Đurić zaboravio, siguran sam da će u Briselu osvežiti pamćenje", napisao je Gecaj.Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020