Vesti
Politika

Garipi: Romska inicijativa podnela žalbu Vrhovnom sudu

Romska inicijativa (RI) podnela je žalbu Vrhovnom sudu Kosova na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke koji je poništio više od 800 glasova koje je ova politička opcija dobila u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom, potvrdio je za RTV Kim Sunaj Garipi.
Garipi: Romska inicijativa podnela žalbu Vrhovnom sudu
Sunaj Garipi (Foto arhiva Kim)

Ukoliko članovi RI ne budu zadovoljni odlukom Vrhovnog, podneće žalbu Ustavnom sudu, rekao je Garipi.

"Mi smo podneli žalbu i zatražili da nam se ti glasovi vrate. Tom odlukom je poništena dobra volja građana da svoj glas daju kome oni žele. Oni ne znaju da li su to romski, srpski ili albanski glasovi. Čekamo odgovor Vrhovnog suda, nadamo se da će nam vratiti glasove koje smo dobili. Naša sledeća instanca biće Ustavni sud", naveo je on.

Romska inicijativa je na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 14. februara osvojila 4.049 glasova i dva mesta u Skupštini Kosova.

Izborni panel za žalbe i predstavke Kosova je odlučio da se ponište glasovi koje su Romska inicijativa i bošnjački politički subjekti dobili u opštinama sa srpskom većinom: Zubinom Potoku, Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu, Novom Brdu, Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021