Vesti
Politika

Formirana vlast u Štrpcu

U opštini Štrpce, polaganjem zakletve, novoizabrani odbornici i gradonačelnik Bratislav Nikolić stupili na dužnost.
Formirana vlast u Štrpcu
Foto SLS

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Štrpce održana je danas uz prisustvo predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu, ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i šefa poslaničkog kluba SLS-a u Skupštini Kosova Saše Milosavljevića.

Gradonačelnik Bratislav Nikolić je na sednici pozvao na jedinstvo svih političkih faktora u Štrpcu.

„Pozivam sve strane i sve političke partije koje su dobile mesto u SO Štrpce da “zakopaju ratne sekire”, da zaborave na sve političke nesuglasice i da svu svoju energiju usmere ka rešavanju problema“, rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao i važnost saradnje sa Beogradom, Prištinom i međunarodnom zajednicom.


„Nastavićemo da negujemo partnerski odnos sa međunarodnom zajednicom. Odnos sa centralnim vlastima će biti korektan. Takođe, saradnja sa Beogradom apsolutno ne zavisi od nas. Mi smo potpuno otvoreni za saradnju uz pružanje mogućnosti da postanemo ključni politički faktor južno od Ibra“, rekao je Nikolić.

Na sednici su izabrani predsedavajući Skupštine, zamenik predsedavajućeg iz redova nevećinskih zajednica i zamenik gradonačelnika za zajednice.

Novi predsedavajući SO Štrpce je Predrag Grbić iz SLS-a, dok je za zamenika gradonačelnika za zajednice izabran Bećir Fejzulahu.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021