Vesti
Politika

Fabrici: Sporazum Beograda i Prištine ključan za dalji napredak

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je pravno-obavezujući sporazum Beograda i Prištine ključan za dalji napredak obe strane u evrointegracijama.
Fabrici: Sporazum Beograda i Prištine ključan za dalji napredak
Sem Fabrici (Foto europa.rs)

On je na konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić rekao da se u izveštaju Evropske komisije o Srbiji navodi da je dijalog ključni element za regionalnu stabilnost.

Fabrici je rekao da se vidi da je Srbija ostala posvećena dijalogu i da je pokazala suzdržanost po pitanju taksi, dodavši da Srbija treba da nastavi da radi na stvaranju ambijenta za postizanje sporazuma o normalizaciji.

Fabrici je ukazao da je u izveštaju primećeno da već dve godine za redom nema napretka po pitanju slobode govora.

Pozitivni rezultati napravljeni su u ekonomiji, rekao je Fabrici i istakao da Srbija mora da uloži više napora u jačanju vladavine prava i demokratskih institucija, među kojima prvenstveno parlamenta.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021