Vesti
Politika

EU: Razgovori bili konstruktivni i produktivni

Evropska unija kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine ocenjuje da su razgovori održani tokom prethodna dva dana na ekspertskom nivou bili "konstruktivni i produktivni".
EU: Razgovori bili konstruktivni i produktivni
EU Brisel (Foto arhiva Kim)

U Evropskoj službi za spoljne poslove navode da je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak tokom dva dana održao "političke razgovore na ekspertskom nivou" koji su usledili nakon sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

"Sa delegacijom Kosova koju je predvodio Skender Hiseni i delegacijom Srbije na čelu sa Markom Đurićem, Lajčak je razgovarao o pitanju nestalih i raseljenih lica", navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne polsove.

Dodaje se da će sledeća runda razgovora na ekspertskom nivou biti posvećena ekonomskim odnosima.

Iz delegacije Beograda za Tanjug su najavili da je moguće da se nova runda ekspertsko-tehničkih razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine održi već sledeće nedelje u Briselu.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020