Vesti
Politika

Eskobar: Podržavam napore EU, smanjiti tenzije na severu Kosova

"Mora se pronaći rešenje za registarske tablice, važno je da se strane vrate dijalogu kako bi se nastavili razgovori u cilju rešavanja svih otvorenih pitanja", poručio je u Briselu izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
Eskobar: Podržavam napore EU, smanjiti tenzije na severu Kosova
Gabrijel Eskobar (Foto Strahinja Aćimović / Tanjug)

Eskobar je naglasio da je došao u Brisel kako bi podržao napore EU da se pronađe hitno rešenje za smirivanje trenutnih napetosti na Kosovu.

"Prioritet broj jedan je smanjenje tenzija. Sada su veoma visoke i treba ih odmah smanjiti", rekao je Eskobar, i dodao:

"Hitno trebao pronaći rešenje za registarske tablice vozila. Beograd i Priština se moraju vratiti dijalogu, kroz koji će se rešiti otvorena pitanja".

Ranije je portparol EU Peter Stano izjavio da se ne očekuje da Gabrijel Eskobar prisustvuje trilateralnim sastancima jer su to obrasci koji uključuju samo delegacije Kosova i Srbije kao pregovaračke strane, a EU kao posrednika.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021