Vesti
Politika

Enver Hodžaj novi potpredsednik kosovske skupštine

Poslanik PDK Envera Hodžaja izbran je za novog zamenika predsednika Skupštine Kosova.
Enver Hodžaj novi potpredsednik kosovske skupštine
Enver Hodžaj (Foto ambasada-ks.net)

Sa 80 glasova za, bez protiv i bez uzdržanih, Hodžaj iz redova političke stranke PDK, izabran je danas za funkciju potpredsednika kosovske skupštine.

Njegovo imenovanje usledilo je nakon ostavke prethodnog zamenika, Bedri Hamze, koji je na poslednjim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice.

Šef poslaničke grupe PDK Abeljard Tahiri je predložio Hodžaja za ovu funkciju.

„Ova pozicija pripada našem predstavniku PDK i u ime naše poslaničke grupe predlažem poslanika Envera Hodžaja da bude zamenik predsednika Skupštine iz redova PDK“, rekao je Tahiri.

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca prethodno je najavio i smenu dva poslanika na današnjoj skupštini, do koje mora doći zbog ishoda poslednjih izbora.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021