Vesti
Politika

Enver Hodžaj novi potpredsednik kosovske skupštine

Poslanik PDK Envera Hodžaja izbran je za novog zamenika predsednika Skupštine Kosova.
Enver Hodžaj novi potpredsednik kosovske skupštine
Enver Hodžaj (Foto ambasada-ks.net)

Sa 80 glasova za, bez protiv i bez uzdržanih, Hodžaj iz redova političke stranke PDK, izabran je danas za funkciju potpredsednika kosovske skupštine.

Njegovo imenovanje usledilo je nakon ostavke prethodnog zamenika, Bedri Hamze, koji je na poslednjim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice.

Šef poslaničke grupe PDK Abeljard Tahiri je predložio Hodžaja za ovu funkciju.

„Ova pozicija pripada našem predstavniku PDK i u ime naše poslaničke grupe predlažem poslanika Envera Hodžaja da bude zamenik predsednika Skupštine iz redova PDK“, rekao je Tahiri.

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca prethodno je najavio i smenu dva poslanika na današnjoj skupštini, do koje mora doći zbog ishoda poslednjih izbora.Ostale vesti

Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022
Petković: Za opštinu Leposavić izdvojeno oko 180 miliona dinara
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je posetu severu započeo u selu Trkose u Opštini Leposavić.
  • 12.08.2022
Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte
Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su njihove misli i mašta.
  • 12.08.2022