Vesti
Politika

Eljezi: Završeno ponovno brojanje glasova

Ponovno brojanja glasova je završeno, čekamo odluku Vrhovnog suda po žalbama, pa ćemo pristupiti objavljivanju konačnih rezultata, rekao je portparol CIK Valjmir Eljezi, a prenosi Ljajmi.
Eljezi: Završeno ponovno brojanje glasova
Sa vanrednih izbora 2021. godine (Foto Kim)

Eljezi je potvrdio da je ponovno brojanja glasova završeno i da sada očekuju odluke Vrhovnog suda po žalbama kandidata.

„Tokom dana završeno je prebrojavanje glasova sa 134 biračka mesta i još 7 na osnovu odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke“, rekao je Eljezi.

CIK sada očekuje odluke po žalbama Vrhovnog suda, posle čega će pristupiti proglašenju konačnih rezultatat vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara na Kosovu.

„Čekamo odluke Vrhovnog suda u vezi sa žalbama koje su podnete ovoj instituciji. CIK će postupiti u skladu sa odlukama, a zatim pristupiti i potvrđivanju konačnih rezultata “, kaže Eljezi.

Bivši predsednik Vrhovnog suda Fejzulah Hasani ističe da Vrhovni sud u roku od 48 sati treba da odluči o žalbama i da je dobro što će time biti otklonjenje dileme oko krađe glasova, manipulisanja i falsifikovanja rezultata u korist nekih kandidata za poslanike.

Veliki broj žalbi juče je upućen Vrhovnom sudu, uglavnom kandidatima za poslanik koji su zatražili ponovno brojanje glasova, jer tvrde da je bilo nepravilnosti u brojanju.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021