Vesti
Politika

Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje

Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Valjmir Eljezi (Foto Gazeta Express)

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi izjavio je da će se prebrojavanje uslovnih glasova, glasova dobijenih poštom i glasova osoba sa posebnim potrebama izvršiti nakon završetka procesa verifikacije paketa.

„CIK je primio oko 5.700 paketa glasačkih listića. Oni se verifikuju. Kada se ove procedure završe, tada će početi prebrojavanje uslovnih glasova, glasova osoba sa posebnim potrebama i onih primljenih poštom, što će se dogoditi narednih dana. Planiramo da ovaj proces završimo ove nedelje“, rekao je Eljezi medijima.

Eljezi je takođe dodao da će CIK doneti odluku o periodu kampanje za drugi krug, na jednom od narednih sastanaka.

„Znajući da se, prema zakonu, drugi krug lokalnih izbora mora održati četiri sedmice nakon prvog kruga, CIK je fokusiran na okončanje svih procedura vezanih za izbore za gradonačelnika, kako bi se to postiglo u zakonskom roku“, naveo je Eljezi.

On je rekao da se objavljivanje rezultata za prvi krug vrši nakon završetka prebrojavanja svih glasova u CIK-u.Ostale vesti

Brnabić: Oštro reagovala na sramno saopštenje iz Evropske unije
Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) kojom je upozorila na porast "zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine".
  • 14.08.2022
Priština ojačava pograničnu policiju
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je naoružanje u vrednosti od 1.300.000 evra, oružje dugih cevi za graničnu policiju u vrednosti od 350.000 hiljada evra, kao i oklopna vozila, vodene topove i blindirane limuzine u vrednosti od 7.13 miliona evra.
  • 14.08.2022
Debata o Kosovu u Skupštini, politička nužnost u ovom trenutku
Poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji, nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu, skepsa da će taj susret doneti bilo kakav povoljan rezultat, nameće pitanje - gde je sada Beograd u tom pregovaračkom procesu, šta dalje, pa i potrebu da se o tome razgovara u Skupštini Srbije.
  • 14.08.2022
Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022