Vesti
Politika

Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje

Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Valjmir Eljezi (Foto Gazeta Express)

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi izjavio je da će se prebrojavanje uslovnih glasova, glasova dobijenih poštom i glasova osoba sa posebnim potrebama izvršiti nakon završetka procesa verifikacije paketa.

„CIK je primio oko 5.700 paketa glasačkih listića. Oni se verifikuju. Kada se ove procedure završe, tada će početi prebrojavanje uslovnih glasova, glasova osoba sa posebnim potrebama i onih primljenih poštom, što će se dogoditi narednih dana. Planiramo da ovaj proces završimo ove nedelje“, rekao je Eljezi medijima.

Eljezi je takođe dodao da će CIK doneti odluku o periodu kampanje za drugi krug, na jednom od narednih sastanaka.

„Znajući da se, prema zakonu, drugi krug lokalnih izbora mora održati četiri sedmice nakon prvog kruga, CIK je fokusiran na okončanje svih procedura vezanih za izbore za gradonačelnika, kako bi se to postiglo u zakonskom roku“, naveo je Eljezi.

On je rekao da se objavljivanje rezultata za prvi krug vrši nakon završetka prebrojavanja svih glasova u CIK-u.Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021