Vesti
Politika

Elektrosever dobio licencu za distribuciju struje u opštinama na severu

Kosovski Regulatorni ured za energetiku izdao je danas licencu za snabdevanje kompaniji ‘Elektrosever’, čije je formiranje dogovoreno sporazumom Beograda i Prištine, u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.
Elektrosever dobio licencu za distribuciju struje u opštinama na severu
Valač (Foto RSE)

Naredni korak je da kompanija Elektrosever treba u roku od sedam dana da dostavi KEDS-u i KOSTT-u najnovije dostupne podatke o potrošačima na severu Kosova.

Međutim, pojedini potrošači na severu nezadovoljni su formiranjem ove kompanije i postignutim sporazumom. Protekle noći ispred Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici je odjeknula ručna granata, a za večeras od 19 sati najavljeni su protesti u ovom gradu. Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022