Vesti
Politika

Eduard Kukan: Uzdrman kredibilitet Euleksa

Šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduard Kukan kaže da se boji da su iznete optužbe već uzdrmale kredibilitet Euleksa.
Eduard Kukan: Uzdrman kredibilitet Euleksa
Eduard Kukan (radiobubamara.com)

Povodom tvrdnji da su postojali pokušaji zataškavanja slučajeva kojima se bavi Euleks, Kukan je rekao da se boji da su navedene optužbe već uzdrmale kredibilitet misije pokrenute radi uvođenja vladavine prava na Kosovu.

Sagovornik lista "Danas" ističe da će se postarati da se istraga u vezi sa optužbama sprovede "bez odlaganja i na transparentan način".

"Neprihvatljivo je da tako ozbiljne optužbe ne budu procesuirane i da se o njima brže ne komunicira. Uprkos takvim optužbama, verujem da je osoblje misije posvećeno svom poslu i ciljevima koji se odnose na unapređenje vladavine prava na Kosovu", ukazuje Eduard Kukan.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023