Vesti
Politika

Eduard Kukan: Uzdrman kredibilitet Euleksa

Šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduard Kukan kaže da se boji da su iznete optužbe već uzdrmale kredibilitet Euleksa.
Eduard Kukan: Uzdrman kredibilitet Euleksa
Eduard Kukan (radiobubamara.com)

Povodom tvrdnji da su postojali pokušaji zataškavanja slučajeva kojima se bavi Euleks, Kukan je rekao da se boji da su navedene optužbe već uzdrmale kredibilitet misije pokrenute radi uvođenja vladavine prava na Kosovu.

Sagovornik lista "Danas" ističe da će se postarati da se istraga u vezi sa optužbama sprovede "bez odlaganja i na transparentan način".

"Neprihvatljivo je da tako ozbiljne optužbe ne budu procesuirane i da se o njima brže ne komunicira. Uprkos takvim optužbama, verujem da je osoblje misije posvećeno svom poslu i ciljevima koji se odnose na unapređenje vladavine prava na Kosovu", ukazuje Eduard Kukan.Ostale vesti

Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020
Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020