Vesti
Politika

Edi Ibrahimi: Romi jedinstveno za Srpsku

Pripadnici romske zajednice iz Gračanice danas su na glasanje došli organizovano u dve grupe. Jednu je predvodio Edi Ibrahimi, drugu Sebastijan Šerifović, obojica predstavnici ove zajednice.
Edi Ibrahimi: Romi jedinstveno za Srpsku
Edi Ibrahimi (Foto Kim)

Nakon što je prva grupa Roma pristigla kolektivno na glsanje, Edi Ibrahimi kazao je da su hteli da svi Romi zajedno podrže „Srpku listu“, što nije bio slučaj prethodnih godina.

„Romi su se okupili svi da podrže gospodina Srđana Popovića i da tražimo bolje sutra za nas i nadamo se da ćemo to da uspeti da postignemo“, kazao je Ibrahimi.

On dodaje da je ovo način i sistem da pokažu srpskoj i ostalim zajednicama da su tu.

„Hoćemo da se udružimo i da tražimo naša prava. Uspeli smo da i stari, mladi, žene, svi da ojačamo taj kapacitet kod nas, da se sakupimo i da danas pokažemo ljudima ono što jesmo“ rekao je Ibrahimi.Ostale vesti

Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020
Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020
Hoti: Sastanak u Briselu otkazan jer je Beograd hteo dijalog o ZSO
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je nastavak dijaloga u Briselu planiran za danas otkazan, "jer Srbija insistira na dogovoru o Zajednici opština sa srpskom većinom", ponovivši da u Prištini to pitanje smatraju zatvorenim.
  • 28.09.2020
Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

  • 28.09.2020