Vesti
Politika

Edi Ibrahimi: Romi jedinstveno za Srpsku

Pripadnici romske zajednice iz Gračanice danas su na glasanje došli organizovano u dve grupe. Jednu je predvodio Edi Ibrahimi, drugu Sebastijan Šerifović, obojica predstavnici ove zajednice.
Edi Ibrahimi: Romi jedinstveno za Srpsku
Edi Ibrahimi (Foto Kim)

Nakon što je prva grupa Roma pristigla kolektivno na glsanje, Edi Ibrahimi kazao je da su hteli da svi Romi zajedno podrže „Srpku listu“, što nije bio slučaj prethodnih godina.

„Romi su se okupili svi da podrže gospodina Srđana Popovića i da tražimo bolje sutra za nas i nadamo se da ćemo to da uspeti da postignemo“, kazao je Ibrahimi.

On dodaje da je ovo način i sistem da pokažu srpskoj i ostalim zajednicama da su tu.

„Hoćemo da se udružimo i da tražimo naša prava. Uspeli smo da i stari, mladi, žene, svi da ojačamo taj kapacitet kod nas, da se sakupimo i da danas pokažemo ljudima ono što jesmo“ rekao je Ibrahimi.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020