Vesti
Politika

Džejkobson: Borba protiv korupcije prioritet

Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson izrazila je očekivanje da će borba protiv korupcije biti glavni prioritet novih kosovskih institucija.
Džejkobson: Borba protiv korupcije prioritet
Trejsi Džejkobson (Foto Kim)

Džejkobsonova je, komentarišući izveštaje "Transparenci international" i „Riinvesta“, po kojem se Kosovo svrstava u najkorumpiranije zemlje u regionu, rekla da je veoma važno tu pojavu saseći u korenu. Ona je ohrabrila kosovske institucije u borbi protiv ove pojave koja, kako je rekla, uništava društvo.

"Bilo je dosta pisanja po medijima ove nedelje da Kosovo zauzima 110. mesto na listi od 177 zemalja. Mi u potpunosti podržavamo izjavu Američke privredne komore o korupciji i nadam se da će prioritet nove vlade i skupštine, kada budu formirane, biti borba sa ovim problemom“, izjavila je Džejkobsonova na konferenciji za štampu povodom 10 godina rada Američke privredne komore i njenoj ulozi na Kosovu.

„Veoma smo ponosni na saradnju sa Američkom privrednom komorom i veoma smo ponosni na njihove uspehe u prethodnih 10 godina, uključujući njihovu vodeću ulogu u među-ministarskom savetu za ekonomski rast i ključnu ulogu koju imaju u uspostavljanju savetodavnih odbora koji povezuju privredu sa poreskim i carinskim vlastima“, istakla je Džejkobsonova u Prištini.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021