Vesti
Politika

Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu
Srpski pokret Dveri (Foto N1))

„Smatramo da ovakva hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji predstavljaju pokazivanje sile, brutalnosti, nepoštovanje ljudskih prava i sloboda. Za ovakvo ponašanje tzv. Kosovske policije odgovorna je direktno Evropska unija i SAD, koji dozvoljavaju brutalno kršenje svih ljudskih prava Srba, bilo da su došli na KiM na jedan dan ili žive na svojim vekovnim ognjištima“, saopštio je danas taj pokret.

Dveri su ocenile da se na ovakav način vrši pritisak na Srbe da prestanu da dolaze na svoju svetu srpsku zemlju i zapitale da li projekat „Otvoreni Balkan“ podrazumeva „zatvoreno Kosovo“ za Srbe?

"Zahtevamo hitno puštanje na slobodu Nikole N. kao i da se prekine ružna tradicija hapšenja Srba na Kosovu po principu ’prekog suda’ i to na najveće srpske praznike. Takođe, očekujemo od predsednika države i celokupnog državnog rukovodstva da hitno reaguju i zahtevaju oslobadjanje uhapšenog mladića", saopštio je pokret Dveri.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022