Duda Balje formirala novu stranku

Na Kosovu je danas registrovana još jedna politička partija. U pitanju je Socijaldemokratska unija (SDU) koju vodi poslanica u Skupštini Kosova iz redova bošnjačke zajednice Duda Balje.

Podeli ovaj članak sa:
 • Duda Balje u Skupštini Kosova (Foto Sandžačke)

Kako je Balja objavila na društvenim mrežama, partija je formirana sa ciljem da se na kosovskoj političkoj sceni pruži “nešto drugačije”, odnosno da se, kako kaže, politička moć vrati ljudima, da se političke aktivnosti preusmere na direktne interese ljudi, a ne mali broj osoba.

“SDU je stranka poštenih ljudi, radnika u najširem demokratskom smislu reči, stranka mladih kreativnih osoba, stranka pesnika i umetnika, stranka naših pravnika i lekara, stranka odgovornog preduzetnika, intelektualca, stranka domaćice, osoba koje rade u uslužnom sektoru, stranka edukatora naše dece, stranka potisnutih, slabijih, nezaštićenih, stranka poljoprivrednika, stočara, malinara”, ističe se u saopštenju Dude Balje.

Kako dalje ističe, SDU će se zalagati za socijalnu pravdu i humanije društvo jednakih šansi i mogućnosti za sve, uz angažovanje razumnih, poštenih i radnih ljudi.

“Usmeravaćemo našu energiju na brigu o nezaposlenima, što većem angažovanju mladih u državnom sektoru, za dostojanstveniji status srednje klase, ravnopravniji položaj žena i participiranju marginalnih i ranjivih grupa u procesu odlučivanja”.

Zalagaće se, kako ističu, za afirmaciju kulturnih i drugih bogatstava bošnjačke i drugih etničkih zajednica, za negovanje jezika i pisma...

Vrednosti na kojima će se temeljiti ova stranka su, kako ističe Duda Balje, jednakost, solidarnost i sloboda.

Duda Balje je, inače, do sada bila članica poslaničke grupe 6 +.

Ostale vesti

 • Hrvatska ambasadorka: Susedi prioritet

  Hrvatska ambasadorka: Susedi prioritet

  Ambasadorka Republike Hrvatske na Kosovu Danijela Barišić rekla je u emisiji Slobodno srpski da se nakon izbora novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića može očekivati nastavak politike zvaničnog Zagreba prema susedima.

 • U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  Na osnovu dogovora specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas će se u Berlinu razgovarati o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između centralnog Kosova i juga centralne Srbije, koji je u prekidu duže od dve decenije, a delegaciju Srbije će, kako saznaje Tanjug, predvoditi Marko Ðurić.

 • "Kfor ostaje dok god je potreban"

  Direktor za bezbednosnu politiku i partnerstvo u sektoru za politička pitanja NATO-a Džejms Meki u intervjuu za Danas rekao je da je misija Kfora na Kosovu spremna i sposobna da sprovodi svoj mandat dok god je to potrebno, ali da se dugoročno rešenje može postići samo dijalogom Beograda i Prištine.

 • Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Srbija pozdravlja američki predlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali da to ne znači da kao preduslov prihvata priznanje nezavisnosti. Važno je, ističe, da ne odbacujemo dijalog i da smo spremni za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane