Vesti
Politika

DSS poziva na bojkot izbora

Predstavnici  pokrajinskog i opštinskog odbora DSS-a u Kosovskoj Mitrovici pozvali su Srbe na Kosovu da bojkotuju parlamentarne izbore jer bi svojim izlaskom “legalizovali tzv.nezavisnost Kosova”.
DSS poziva na bojkot izbora
Savić i Kojić (Foto KPR)

“Pozivamo sve članove i simpatizere DSS i sve građane Kosova i Metohije da 8.juna ne izađu na ove izbore, da ih na neki način bojkotuju. Taj bojkot neće biti aktivan, jer smo mišljenja da bi onda pritisci na građane KiM bili strahoviti” – rekao je predsednik opštinskog odbora DSS u Kosovskoj Mitrovici Zoran Savić.

On je rekao da će pasivno pozivati na bojkot, a imaće svoje ljude koji će pratiti sam tok izbora i u svakom trenutku će imati podatke o izlaznosti građana srpske i nealbanske nacionalnosti na parlamentarne izbore “lažne države Kosovo”.

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS Nenad Kojić rekao je da ovim DSS potvrđuje da se politika ove stranke prema Kosovu nije promenila.

On je ponovio da Srbi na Kosovu, kao i oni koji su raseljeni ne treba da izađu na izbore 8.juna jer, kako je rekao, izlazak na izbore znači zaokruživanje procesa nezavisnosti nepriznate države Kosovo.

“Pored velikih pritisaka i od strane međunarodne zajednice, Prištine i Beograda, svi Srbi i ostali nealbanci  treba da razmišljaju svojom glavom i odole tim pritiscima, jer pritisci su kratkog daha, a mi bismo u tom slučaju morali da napuštamo ove prostore”, rekao je on.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023