Vesti
Politika

DSK prikupio potpise za izglasavanje nepoverenja Vladi

Demokratski savez Kosova prikupio je potpise za predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija. Partija koja je i dalje deo vlade, prikupila je više od 40 potpisa za sazivanje vanredne sednice kosovske Skupštine.
DSK prikupio potpise za izglasavanje nepoverenja Vladi
Ilustracija (Foto RTK)

Ovo je potvrdio šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši, koji je izjavio da će ti potpisi biti dostavljeni danas Skupštini Kosova, javlja KosovaPress.

"Potpisi su spremni, i na kraju radnog dana ćemo ih predati... Koliko potpisa? Više nego što je potrebno. Mogu samo da potvrdim da je prikupljeno više potpisa nego što je potrebno", kaže Gaši.

Gaši nije odgovorio koliko ima ukupno potpisa, ali kaže da će se to objaviti poslepodne.

"Vi znate da je Mustafa dao jednu mogućnost Kurtiju, i to ne zavisi od nas", dodaje on za KosovaPress.

Partija DSK Ise Mustafe ima 28 poslanika, ali, kako je rečeno, četiri poslanika su odbacili rušenje Kurtijeve vlade. 13 potpisa je od Alijanse za budućnost Kosova, 6 od Socijaldemokratske inicijative NISMA i Alijanse za novo Kosovo. DPK još nije zvanično objavio da li će podržati ili ne predlog za izglasavanje nepoverenja vladi. Ova partija, koju vodi Kadri Veselji, ima 24 poslanika.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020