Vesti
Politika

DSK: Populistička drama nepotrebna i štetna

Demokratski savez Kosova ceni sinoćnji dogovor, postignut između Kosova i Srbije, uz posredovanje EU i podršku SAD, a "populističku dramu tokom poslednjih dana i nedelja" ceni kao "potpuno nepotrebnu i štetnu", saopšteno je medijima iz ove političke partije.
DSK: Populistička drama nepotrebna i štetna
Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abidžiku (Foto DSK)

"Jedini način koji garantuje uspeh Kosova je bliska i stalna koordinacija sa strateškim partnerima, posebno sa Sjedinjenim Američkim Državama" poručili su iz DSK-a i dodali sa su "za Kosovo i njegovu evroatlantsku budućnost, politička stabilnost i bezbednost suštinski preduslovi, dok odgovorna međunarodna saradnja garantuje unapređenje nacionalnih interesa".

DSK je "populističku dramu koju su stvorile glavne institucije zemlje tokom poslednjih dana i nedelja" ocenio kao "potpuno nepotrebnu i štetnu".

"Povratak i prihvatanje istog sporazuma posle izazvane drame pokazuje neozbiljnost sadašnjih čelnika. Ovo ponašanje, pored toga što je štetilo odnosima Kosova sa međunarodnim institucijama i prijateljskim zemljama, koje su potrebne Kosovu, takođe je blokiralo glavne integracione procese zemlje", dodali su iz DSK-a.

Oni su pozvali institucije da budu transparentne u vezi sa procesom političkog dijaloga i da izveštavaju Skupštinu i izabrane predstavnicima.

"Poslednje izjave premijera, osim što su kontradiktorne, su i veoma nejasne, pa stvaraju neizvesnost u pravcu ovog vitalnog procesa za Kosovo", zaključeno je u saopštenju DSK-a.Ostale vesti

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 04.12.2022
Jevtić: Moguće da i Srbi južno od Ibra napuste institucije
Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, izjavio je da postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste kosovske institucije, navodeći da kosovski premijer, Aljbin Kurti, tumači zakone na način koji mu odgovara i da se na Kosovu ne poštuju važeći zakoni koji se tiču prava srpske i ostalih nevećinskih zajednica.
  • 04.12.2022
Kurti: Dogovor sa Srbijom neće biti lak
Dogovor Kosova i Srbije neće biti lak, ali treba dati šansu dijalogu i raditi na tom procesu, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu bosanskoj televiziji N1.
  • 04.12.2022
Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
  • 04.12.2022
Vučić: Najviše strepeo zbog naroda na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je u protekloj nedelji najviše strepeo zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji  "i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta".
  • 04.12.2022
Direktor Carine: Zamenjeni službenici koji su podneli ostavke
Generalni direktor Carine Kosova Agron Lugaljiu izjavio je da su u toj službi popunjena radna mesta na kojima su Srbi podneli ostavke.
  • 03.12.2022