Vesti
Politika

DSK pokreće pad kosovske vlade

Predsednik Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, najavio je da će njegova stranka pokrenuti zahtev za izglasavanje nepoverenja i zbacivanje vlade koju vodi Aljbin Kurti.
DSK pokreće pad kosovske vlade
Vlada Kosova (Foto Kim)

Isa Mustafa je na konferenciji za medije posle sastanka rukovodstva DSK-a, rekao da su se u toj odluci rukovodili i postojanjem rizika da dođe do narušavanja odnosa sa SAD, kao posledica neukidanja takse.

"Danas smo o tome raspravljali na sastanku i odlučili smo da DSK pokrene zahtev za nepoverenje i za zbacivanje Kurtijeve vlade ", rekao je Mustafa.

Kurti je danas odlučio da smeni ministra unutrašnjih poslova Agima Veljiua, potpredsednika DSK-a, zbog njegovog protivljenja Kurtijevom stavu da nije vreme za uvođenje vanrednig stanja na Kosovu zbog širenja koronovirusa.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020