Vesti
Politika

DSK podneo predlog za nepoverenje vladi

Demokratski savez Kosova podneo je zahtev za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi sa 46 potpisa poslanika, prenosi Gazeta Ekspres.
DSK podneo predlog za nepoverenje vladi
DSK (Foto Ekspres)

Kako taj list saznaje, iz DSK predlog nisu potpisali predsednica parlamenta Vjosa Osmani i dva poslanika Ardiana Šalja i Hadži Avdilji.

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši, najavio je ranije danas da će predati potpise.

Međutim, stranka Ise Mustafe saopštila je da će sačekati mišljenje premijera Aljbina Kurtija do kraja službenog rasporeda, podseća Gazeta.

DSK je za inicijativu do sada dobila podršku tri opozicione stranke, Alijanse za budućnost Kosova, Inicijative i Alijanse novo Kosovo.

Demokratska partija Kosova još nije zvanično saopštila da li će podržati predlog DSK ili ne.

DSK je potreban 61 glas kako bi prošao predlog za obaranje Kurtijeve vlade.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020