Vesti
Politika

DSK: Idemo u opoziciju ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da će ta stranka postati deo opozicije ukoliko ne postigne koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje.
DSK: Idemo u opoziciju ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem
Isa Mustafa (Foto grid.al)

Mustafa je za RTV 21 rekao da DSK neće praviti druge koalicije kako bi postao vladajuća stranka.

"Sama činjenica da pregovaramo pokazuje da posao nije završen, ali kada pregovarate ne možete proglasiti obavljen posao. Ovde ne može biti pobednika - ili će obe strane biti pobednici, ili nećemo imati dogovor ", rekao je predsednik Demokratskog saveza Kosova.

On je dodao da sa predstavnicima Samoopredeljenja nije bilo razgovora o; podeli resora u novoj vladi.

"Nismo o tome razgovarali sa Samoopredeljenjem. Video sam razne izjave i pisanja o tome koje ministarstvo treba da pripadne kojoj stranci, ali to je više stvar želje, jer moramo sesti i razmisliti, pošto odgovornosti moramo da preuzmemo srazmerno", kazao je Mustafa.

Iz pokreta Samoopredeljenje su danas izrazili uverenje da će se postići dogovor sa DSK, navodeći da se razgovori o formiranju nove Vlade Kosova odvijaju "u duhu saradnje".

"Od izbora, pa čak i pre pada ove vlade, izrazili smo spremnost za medjusobnu saradnju. Za sada se razgovori odvijaju u duhu saradnje i biće nastavljeni. Stav oba partnera je da zajedno idu na formiranje vlade", naveli su iz Samoopredeljenja.Ostale vesti

Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020
Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020