Vesti
Politika

DSK i PS postigli načelni dogovor o koaliciji, raspravlja se o detaljima

Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, Ljutfi Haziri kaže da je u načelu dogovorena koalicija sa pokretom Samoopredeljenje, ali da se još razgovara o detaljima sporazuma.
DSK i PS postigli načelni dogovor o koaliciji, raspravlja se o detaljima
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

Haziri je potvrdio da su pre dva dana razgovarali timovi DSK i PS, ali nije naveo gde su se predsednici dve stranke Isa Mustafa i Aljbin Kurti sastali.

"Ne mogu da pričam o mestu i načinu na koji lideri komuniciraju. Ali poslednji sastanak je bio u ’timskom formatu’", rekao je Haziri, prenose prištinski mediji.

Haziri, koji je i predsednik Opštine Gnjilane rekao je da je dvema stranama sada preostalo da se konsultuju kako bi mogle da zakažu novi sastanak i da potpišu sporazum o formiranju nove kosovske vlade.

DSK I PS su stranke pobednice na kosovskim izborima održanim 6. oktobra. Od tada predstavnici dve stranke razgovaraju o formiranju sledeće vlade.Ostale vesti

Tači sa Pompeom i Norkvistom o dijalogu i bezbednosti
Tokom svoje posete Vašingtonu predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i zamenikom sekretara odbrane SAD-a Dejvidom Norkvistom.
  • 27.02.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".
  • 26.02.2020
Neposredno nakon što je u medijima objavljen dopis kosovskog premijera Aljbina Kurtija o nalazima njegovog pravnog tima u vezi sa, kako je to navedeno, tajnim sporazumom koji je Tači potpisao 2013. godine, sa tadašnjim šefom NATO-a o tome da NATO ima apsolutno pravo veta nad odlukom da li će dopustiti dolazak KBS trupa na sever ili ne, Kurti je održao i konferenciju za medije.
  • 26.02.2020
Hoti traži ukidanje takse
Prvi potpredsednik kosovske vlade, Avdulah Hoti, izjavio je da je pred Prištinom "izazovan proces postizanja mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji zauzvrat ima obostrano priznanje" i da treba ukloniti prepreke koje je postavila prethodna vlada.
  • 26.02.2020
Tači sa Palmerom o konačnom sporazumu
Predsednik Kosova Hašim Tači boravio je u Vašingtonu i sastao se sa brojnim zvaničnicima, među kojima i sa Metjuom Palmerom.
  • 26.02.2020
Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020