Vesti
Politika

DSK demantuje koaliciju sa Tačijem

Demokratski savez Kosova dematovao je navode nekih albanskih medija da će ta stranka ući u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova.
DSK demantuje koaliciju sa Tačijem
Hašim Tači i Isa Mustafa (Foto balkaneu.com)

Prvi savetnik lidera DSK Ise Mustafe Bajram Gecaj je u ime te partije odbacio vest, objavljenu na nekim portalima Albanije koju su preuzeli pojedini kosovski portali, da će DSK napustiti opozicionu koaliciju i ući u savez sa Tačijevom DPK.

“Isa Mustafa je imao sastanak sa koalicionim partnerima više od dva sata, gde je razmatrano o najnovijim političkim dešavanjima. Koalicija VLAN je čvrsta, snažna i odlučna da kosovske institucije formira parlamentarna većina koju čine četiri politička subjekata - DSK, ABK, IK i Samoopredeljenje”, izjavio je Gecaj.

Gecaj je za “Blic” na albanskom jeziku rekao da je glavni cilj postizbornog bloka da se DPK pošalje u opoziciju.

Pojedini prištinski mediji preneli su juče informaciju albanskog portala Lapsi.al. da je pod međunarodnim pritiskom Isa Mustafa prihvatio koaliciju sa Hašimom Tačijem.Ostale vesti

Vučić: Planiraju opšti napad na sever Kosova, cilj im je nova „Oluja“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Kosova dala rok za preregistraciju srpskih tablica do kraja septembra, što znači, kako je rekao, da planiraju opšti napad na sever Kosova najkasnije 1. oktobra. "Imamo petu zemlju koja je povukla priznanje i čekamo da uđu u proceduru u bilo kojoj organizaciji da vam to pokažemo", dodao je.

  • 29.06.2022
Kosovska vlada uspostavlja reciprocitet sa Srbijom za lične karte i registarske tablice
Vlada Kosova uspostavila je reciprocitet za ulazak građana Srbije na Kosovo tako što je na elektronskoj sednici odlučila da primeni istu meru kao zvanični Beograd. Na administrativnim  prelazima izdavaće im se  deklaracioni list  koji zamenjuje identifikaciona dokumenta. Usvojena je i odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice do 30. septembra, prenosi Koha.
  • 29.06.2022
Rakić i gradonačelnici sa Lajčakom: ZSO ključna
"Uspostavljanje Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranje dogovoreno realizovalo", poručili su predstavnici Srpske liste specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku tokom razgovora u Severnoj Mitrovici.
  • 29.06.2022
Imovina i prihodi gradonačelnika većinski srpskih opština na Kosovu

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije objavila je najnovije izjave o imovini i prihodima koje su podneli visoki javni funkcioneri. 

 

 

  • 29.06.2022
Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

  • 29.06.2022
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
  • 29.06.2022