Vesti
Politika

DSK demantuje koaliciju sa Tačijem

Demokratski savez Kosova dematovao je navode nekih albanskih medija da će ta stranka ući u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova.
DSK demantuje koaliciju sa Tačijem
Hašim Tači i Isa Mustafa (Foto balkaneu.com)

Prvi savetnik lidera DSK Ise Mustafe Bajram Gecaj je u ime te partije odbacio vest, objavljenu na nekim portalima Albanije koju su preuzeli pojedini kosovski portali, da će DSK napustiti opozicionu koaliciju i ući u savez sa Tačijevom DPK.

“Isa Mustafa je imao sastanak sa koalicionim partnerima više od dva sata, gde je razmatrano o najnovijim političkim dešavanjima. Koalicija VLAN je čvrsta, snažna i odlučna da kosovske institucije formira parlamentarna većina koju čine četiri politička subjekata - DSK, ABK, IK i Samoopredeljenje”, izjavio je Gecaj.

Gecaj je za “Blic” na albanskom jeziku rekao da je glavni cilj postizbornog bloka da se DPK pošalje u opoziciju.

Pojedini prištinski mediji preneli su juče informaciju albanskog portala Lapsi.al. da je pod međunarodnim pritiskom Isa Mustafa prihvatio koaliciju sa Hašimom Tačijem.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023