Vesti
Politika

“Druženje čelnika Euleksa sa kriminalcima na Kosovu”

Suspendovana tužiteljka Marija Bami kaže da je pod istragom “umesto Euleksa” i tvrdi da se čelnici te misije druže sa mafijašima i političarima na Kosovu.
“Druženje čelnika Euleksa sa kriminalcima na Kosovu”
Marija Bami (Foto gazetaexpres.com)

Bamijeva je rekla da je pod istragom “umesto Euleksa”, nakon što je pokušala da unutar institucija Euleksa ispravi greške u toj misiji.

“Javno sam progovorila tek kad sam iscrpila sve opcije”, kazala je Bamijeva za današnje izdanje sarajevskog “Dnevnog avaza”.

Ona je izrazila razočaranje što je sada pod istragom iako je tražila da se provere njeni navodi. Bamijeva je istakla i da se čelnici Euleksa druže sa mafijašima i moćnim političarima Kosova, s kojima i večeraju zajedno.

Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odeljenja Euleksa Džonat Ratel, koji, kako je rekla, “nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu”.

“Od kada je mene suspendovao, više se niko ne bavi finansijskim kriminalnom u Euleksu”, kazala je Marija Bami.Ostale vesti

Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020
Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020