Vesti
Politika

“Druženje čelnika Euleksa sa kriminalcima na Kosovu”

Suspendovana tužiteljka Marija Bami kaže da je pod istragom “umesto Euleksa” i tvrdi da se čelnici te misije druže sa mafijašima i političarima na Kosovu.
“Druženje čelnika Euleksa sa kriminalcima na Kosovu”
Marija Bami (Foto gazetaexpres.com)

Bamijeva je rekla da je pod istragom “umesto Euleksa”, nakon što je pokušala da unutar institucija Euleksa ispravi greške u toj misiji.

“Javno sam progovorila tek kad sam iscrpila sve opcije”, kazala je Bamijeva za današnje izdanje sarajevskog “Dnevnog avaza”.

Ona je izrazila razočaranje što je sada pod istragom iako je tražila da se provere njeni navodi. Bamijeva je istakla i da se čelnici Euleksa druže sa mafijašima i moćnim političarima Kosova, s kojima i večeraju zajedno.

Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odeljenja Euleksa Džonat Ratel, koji, kako je rekla, “nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu”.

“Od kada je mene suspendovao, više se niko ne bavi finansijskim kriminalnom u Euleksu”, kazala je Marija Bami.Ostale vesti

Vučić: Planiraju opšti napad na sever Kosova, cilj im je nova „Oluja“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Kosova dala rok za preregistraciju srpskih tablica do kraja septembra, što znači, kako je rekao, da planiraju opšti napad na sever Kosova najkasnije 1. oktobra. "Imamo petu zemlju koja je povukla priznanje i čekamo da uđu u proceduru u bilo kojoj organizaciji da vam to pokažemo", dodao je.

  • 29.06.2022
Kosovska vlada uspostavlja reciprocitet sa Srbijom za lične karte i registarske tablice
Vlada Kosova uspostavila je reciprocitet za ulazak građana Srbije na Kosovo tako što je na elektronskoj sednici odlučila da primeni istu meru kao zvanični Beograd. Na administrativnim  prelazima izdavaće im se  deklaracioni list  koji zamenjuje identifikaciona dokumenta. Usvojena je i odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice do 30. septembra, prenosi Koha.
  • 29.06.2022
Rakić i gradonačelnici sa Lajčakom: ZSO ključna
"Uspostavljanje Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranje dogovoreno realizovalo", poručili su predstavnici Srpske liste specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku tokom razgovora u Severnoj Mitrovici.
  • 29.06.2022
Imovina i prihodi gradonačelnika većinski srpskih opština na Kosovu

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije objavila je najnovije izjave o imovini i prihodima koje su podneli visoki javni funkcioneri. 

 

 

  • 29.06.2022
Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

  • 29.06.2022
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
  • 29.06.2022