Vesti
Politika

Drugi krug lokalnih izbora

Na Kosovu se održava drugi krug lokalnih izbora za gradonačelnike 19 opština. Izbori se održavaju i u dve opštine sa srpskom većinom - u Klokotu i u Partešu.
Drugi krug lokalnih izbora
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Biračka mesta otvorena su od 7 do 19 sati.

Kosovska policija saopštila je da je blagovremeno napravila operativan plan kako bi obezbedila red i sigurnost tokom izbora.

Policija će sankcionisati bilo koje krivično delo koje sprečava ostvarivanje prava glasa i preduzeće sve proceduralne mereprotiv nezakonitog postupanja a sve u saradnji sa Državnim tužiocem.

Drugi krug izbora održava se u Prištini, Ðakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovskoj Kamenici, južnom delu Kosovske Mitrovice, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.Ostale vesti

Bugujevci: Pitanje nestalih i ljudsko i političko pitanje, ali treba humano
Potpredsednica Skupštine Kosova Saranda Bogujevci rekla je u emisiji Slobodno srpski  da je pitanje nestalih lica prioritet za novu Vladu Kosova i da bi i to trebalo da bude tema dijaloga Kosova i Srbije.
  • 19.04.2021
Osam godina od Briselskog sporazuma
Osam godina od Briselskog sporazuma, potpisanog uz posredstvo EU, navršava se danas, a i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština koja je Srbima na Kosovu trebalo da im garantuje ovlašćenja u obrazovanju, zdravstvu, ekonomskom razvoju, urbanom i ruralnom planiranju, ali Brisel i dalje ne "pritiska" Prištinu da ispoštuje potpisano
  • 19.04.2021
Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021