Vesti
Politika

Drugi krug lokalnih izbora 19. novembra

Prema prvim preliminarnim rezultatima, veliki broj opština na Kosovu gradonačlenika će dobiti nakon drugog kruga glasanja koji će se održati 19. novembra.
Drugi krug lokalnih izbora 19. novembra
Glasanje u Gračanici (Foto Kim)

Prema trenutnim rezultatima u drugi krug glasanja ići će 18 opština uključujući Prištinu, Đakovicu, Uroševac, Južnu Mitrovicu, Gnjilane i Prizren.

Gradonačelnika u drugom krugu glasanja dobiće i jedna od deset srpskih opština Klokot-Vrbovac. Ovoj opštini najviše glasova dobili su Strahinja Spasić ispred "Srpske liste" 42,08 i Božidar Dejanović ispred GI "Klokot Vrbovac" 37,62 odsto glasova.

Kandidati za drugi krug glasanja imaju pravo na kampanju od 5 dana.Ostale vesti

Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020
EK: Vučića očekujemo u Briselu, događaji u BG s tim nisu u vezi
Evropska komisija je danas stavila do znanja da "nema razloga da srpski predsednik, Aleksandar Vučić, ne dođe u nedelju u Brisel na obnovu dijaloga Beograd-Priština, jer zbivanja u protekla dva dana u Beogradu nisu povezana s tim sastankom“.
  • 09.07.2020
Skupština nije usvojila Nacrt rezolucije o dijalogu
Poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali Nacrt rezolucije Pokreta Samoopredeljenje za dijalog sa Srbijom.
  • 09.07.2020
Stano: Očekujemo nastavak dijaloga, ali ne i presudni dogovor
Portparol EU Peter Stano izjavio je da status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga Beograda i Prištine nije održiv i da je dobro što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore.
  • 09.07.2020
Vučić danas i sutra u Francuskoj
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Francuskoj danas i sutra.
  • 09.07.2020