Vesti
Politika

Drecun: Tačijeve ucene pogrešan put

“Ako Hašim Tači misli da koristi put Srbije ka Evropskoj uniji da bi ucenjivao Beograd, onda je to potpuno pogrešan način razmišljanja”, smatra Milovan Drecun.
Drecun: Tačijeve ucene pogrešan put
Milovan Drecun (Foto pressonline.rs)

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas da to nije put kojim mogu da se smanje ogromne tenzije i ponor između Srba i Albanaca.

“Hašim Tači je očigledno čovek prošlosti i ne zna da razmišlja o budućnosti. Zaboravlja da pet članica EU nije priznalo Kosovo kao državu, da je briselski pregovarački proces vođen u statusno neutralnom okviru i da će tako ostati”, kazao je Drecun.

Decun je rekao da pitanje toga da li će Evropska unija postaviti Srbiji uslov da prizna nezavisnost Kosova, nije problem Hašima Tačija.

“Mi duboko verujemo da će Evropska unija voditi realnu politiku i ocenjivati napredak u normalizaciji odnosa, a ne postavljti uslove za koje unapred zna da ih Sbija neće ispuniti”, rekao je Drecun.

On je dodao da ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači treba da se bavi drugim temama, jer se, kako je rekao, suočava sa mogućim optužbama pred Specijalnim sudom koji treba da bude formiran.

“Suočava se i sa ogromnim nezadovoljstvom samih Albanaca na Kosovu zbog izuzetno teške ekonomske situacije. On je predvodnik najorganizovanije kriminalne grupe na Kosovu. Neka se bavi tim problemima, a ne da destabilizuje ionako krhke odnose ovakvim izjavama”, zaključio je Drecun.Ostale vesti

Rode: Pitam se da li će Srpska lista prekinuti ćutanje
Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode upitao je da li će se Srpska lista pridružiti, kako navodi, celom svetu u osudi jučerašnjeg napada na Kosovsku policiju.
  • 25.09.2023
Brisel: Lajčak i Eskobar sa diplomatama iz Francuske, Nemačke i Italije
U Briselu bi danas trebalo da se sastanu specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.
  • 25.09.2023
Zaracin: Moramo imati uspešan dijalog
Dijalog se, naravno, može nastaviti i važno je da se držimo prethodnog u pokušajima da pronađemo način da se dogovoreno u Ohridu implementira, rekao je u Prištini izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin. On je osudio "kriminalni i teroristički" napad na Policiju Kosova i izrazio saučešće porodici ubijenog policajca.
  • 25.09.2023
Tužilac: U Zvečanu nađeno vozilo puno oružja, identifikacija osumnjičenih za ’teroristički napad’

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je danas da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje, kao i da je u toku identifikacija svih osumnjičenih za "teroristički napad" kod sela Banjska u kom je ubijen jedan policajac.

  • 25.09.2023
Rašić o incidentu kod Banjske: Delovala je paravojna formacija, Vučić manipuliše
Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić kazao je da je noć u Banjskoj protekla mirno kao i da su jučerašnji događaji poražavajući, te da će po njegovom mišljenju tek da proizvedu neke nove efekte.
  • 25.09.2023
Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023