Vesti
Politika

Drecun ponovo predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM

Poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Milovan Drecun izabran je za predsednika Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.
Drecun ponovo predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM
Milovan Drecun (Foto FoNet/Božana Pavlica)

Za izbor Drecuna na tu funkciju glasalo je 13 članova tog skupštinskog tela, dok su tri člana bila uzdržana.

Za njegovu zamenicu jednoglasno je izabrana poslanica poslaničke grupe Srpska stranka Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Drecun je zahvalio poslanicima na ukazanom poverenju.

"Nadam se da ćemo sednice Odbora za Kosovo i Metohiju u narednom periodu držati uz puno međusobno uvažavanje, uz tolerantnu, kulturnu raspravu", rekao je Drecun i dodao da "težina pitanja o kojima će razgovarati u narednom periodu zahteva od njih odgovornost i postizanje što je moguće većeg konsenzusa o tim pitanjima".Ostale vesti

Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni principijelan stav Rumunije o Kosovu
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Bukureštu s premijerom Rumunije Nikolaeom Ćukom o jačanju bilateralne saradnje na ekonomskom i političkom planu.
  • 28.11.2022
CIK danas verifikuje kanditate za gradonačelnike na severu

Centralna izborna komisija trebalo bi danas da verifikuje kandidate za gradonačelnike četiri opštine za vanredne izbore koji će se održati 18. decembra u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

  • 28.11.2022
Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

  • 27.11.2022
Dačić: Nema principa, već licemerja i dvostrukih standarda
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku "Nema predaje".
  • 27.11.2022
Vučić: Zahvalan sam našem narodu na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kojem su rezimirani događaji i susreti koje je imao tokom prethodne sedmice. "Posebno sam zahvalan našem narodu sa Kosova i Metohije što je pokazao da se, posle decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za decu, za našu budućnost", napisao je Vučić.

  • 27.11.2022
Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022