Vesti
Politika

Drecun: Država će učiniti sve da spreči terorizam

Milovan Drecun izjavio je danas da je incident kod manastira Visoki Dečani pokazao da je na toj teritoriji stvorena snažna baza radikalnog islama i da će država učiniti sve da spreči bilo kakvo izvođenje terorističkih akcija.
Drecun: Država će učiniti sve da spreči terorizam
Milovan Drecun (Foto tanjug.rs)

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je novinarima u parlamentu rekao da do sada nije postojala neka veća opasnost po srpski narod i njegovu bezbednost, ali da pojedinačne akcije nisu isključene.

“Mislim da je i ovaj incident potvrdio takvu ocenu”, rekao je Drecun.

Kako je istakao, Srbija će i u narednom periodu sigurno veoma pažljivo pratiti šta se dešava, koristiće sve mehanizme koji joj stoje na raspolaganju da spreči bilo kakvo izvođenje terorističkih akcija od strane radikalnih islamista na Kosovu.

Odbor za KiM je, prema njegovim rečima, u više navrata analizirao situaciju vezanu za ugrožavanje srpskog stanovništva, prevashodno na KiM od radikalnog islama, ekstremizma i terorizma.

“Zaključili smo da naši nadležni državni organi i službe veoma aktivno prate formiranje te radikalne strukture, njihovo delovanje i da će učiniti sve da se to spreči”, rekao je on.Ostale vesti

Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020
Nemačka i Francuska traže hitan nastavak dijaloga

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas i njegov francuski kolega Žan-Iv Le Drian objavili su zajedničko saopštenje u kome su pozvali na hitan nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod vođstvom Evropske unije.

  • 23.05.2020
Iz Grenelove kancelarije negiraju da postoji rok za sporazum
Portparol američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Dik Kastin demantovao je navode odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da do septembra bude postignut sporazum Beograda i Prištine.
  • 22.05.2020