Vesti
Politika

Drecun: Demostriraju ekstremizam

Predsednik odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da izjave potpredsednika pokreta Samoopredeljenje Visara Imerija predstavlja demonstraciju politike ekstremizma.
Drecun: Demostriraju ekstremizam
www.nspm.rs

Visar Imeri izjavio je da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu.

Oni su zapravo ti koji ne doprinose procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a ne srpski zvanicnici, rekao je Drecun za "Danas" povodom intervjua Imerija iz pokreta Samoopredeljenje, čiji predstavnik u budućoj Vladi Kosova treba da bude zadužen za dijalog sa Beogradom.

„Stavovi i retorika Visara Imerija su anahroni i izuzetno štetni. Uprkos svemu, ne očekujem da prevlada politika ekstremizma koju zastupa Samoopredeljenje predvodjeno Aljbinom Kurtijem, jer bi to, nesumnjivo, bilo krajnje kontraproduktivno za sve, već da albanski političari u Prištini pokažu racionalnost kako bi proces normalizacije odnosa bio nastavljen“, poručuje Drecun.

Imeri je u intervjuu za "Danas" rekao da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu, a da pregovarački proces u Briselu ne treba da bude zatvoren diplomatski dijalog.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023