Vesti
Politika

DPK neće u skupštinu narednih nedelju dana

Demokratska partija Кosova, haškog optuženika Кadrija Veseljija, obustavlja dolaske na sednice Skupštine na nedelju dana, saopštio je poslanik i organizacioni sekretar ove partije Abeljard Tahiri.
DPK neće u skupštinu narednih nedelju dana
Abeljard Tahiri (Foto Kosovapress)

„Ova odluka, koja nije povezana sa radom pravosuđa, već sa potrebom solidarnosti, doneta je nakon najnovijih dešavanja, odnosno nakon hapšenja predsednika Republike Кosovo Hašima Tačija, koga je izabrala Skupština, predsednika Demokratske partije Кosova Кadrija Veseljija, bivšeg predsednika ove skupštine i predsedavajućeg Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative Jakupa Кrasnićija, kao i Redžepa Seljimija, šefa najveće opozicione parlamentarne stranke koja je trenutno u ovoj Skupštini“, rekao je u Tahiri u saopštenju za medije, pozivajući i ostale stranke da budu solidarne.



Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020