Vesti
Politika

Dokaz o vakcinaciji ili PCR test uslov da članovi CIK-a rade na dan izbora

Bez dokaza o vakcinaciji ili negativnog PCR testa, nijedan član CIK-a ne može raditi na dan izbora, rekao je šef Sekretarijata ove institucije Burim Ahmetaj.

Dokaz o vakcinaciji ili PCR test uslov da članovi CIK-a rade na dan izbora
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Sa ovom odlukom se složio i Iljir Gaši iz DPK, koji je zatražio od Ministarstva zdravlja da vakciniše sve članove CIK-a do dana izbora. On je takođe zatražio svest političkih stranaka o ovom pitanju.

„Imamo spiskove svih posmatrača i poverenika i možemo da komuniciramo sa Ministarstvom zdravlja kako bismo dali prednost svim izbornim telima da se pre izbora vakcinišu“, rekao je Gaši, a sa njim su se složili svi članovi CIK-a.

Predsedavajući CIK-a, Krešnik Radonići pozvao je političke partije da osobe koje će raditi tokom i nakon izbora treba da budu vakcinisane.Ostale vesti

Brnabić: Najvažnije da Priština krene u osnivanje ZSO
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je medijima u Parizu da se o novim predlozima za Kosovo ne može govoriti dok se ne primene već postignuti dogovori, Briselski sporazum i formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), demantujući predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o prihvatanju francusko-nemačkog predloga.
  • 30.11.2022
CIK prihvatio kandidaturu Arsenijevića
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila je kandidaturu Aleksandra Arsenijevića iz Građanske inicijative Srpski opstanak za gradonačelnika Severne Mitrovice.
  • 29.11.2022
Rok za prijavu političkih subjekata za izbore SO Zvečan i Leposavić do 2. decembra

Centralna izborna komisija (CIК) saopštila je da je rok za podnošenje prijava za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za učešće na prevremenim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić počeo 26. novembra i trajaće do 2. decembra.

  • 29.11.2022
Kurti: Srbija želi da izdvoji jedan sporazum, a preostala 32 ignoriše
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je spreman da razgovara o zajednici srpskih opština i pravima Srba na Kosovu, ali ne kao o preduslovu za dijalog, nego kao delu razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na bazi predloga Nemačke i Francuske.
  • 29.11.2022
Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022