Dodik o ostavci Haradinaja: Nova farsa međunarodne zajednice

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže za RTS da mu ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja liči na sve dosadašnje farse koje je najčešće pravila međunarodna zajednica, a ima za cilj da vrši dodatni pritisak na Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milorad Dodik (Foto nspm.rs)

Milorad Dodik je istakao da je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o ostavci Ramuša Haradinaja.

"Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešće pravili međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova", rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Istakao je da "ne smemo biti naivni u ovom slučaju. Ja sam potpuno uveren da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora ili nekoga ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja", dodao je Dodik.

"Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak", rekao je Dodik.

"I činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu, a da se sada zove na nešto slično što bi trebalo da bude ranije već presuđeno u Haškom tribunalu mene navodi na to da je to priča o farsi koja bi samo trebalo da bude osnova za dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Vučića", naglasio je Dodik.

Ukazao je da je rekao Vučiću da je neophodno da zajedno posvete više pažnje, kao i da to čitav narod očekuje, pogotovu u Republici Srpskoj.

"Čitavo ovo rešenje se postavlja kao svesrpsko pitanje i u tom pogledu ne može da bude rešenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda kakav je u Republici Srpskoj mora da ćuti i da trpi torturu međunarodnog faktora koji je namenio ulogu života u državi u kojoj ne može da funkcioniše", naveo je Dodik.

Naglasio je da je tačno da treba da se ukinu takse, ali da to ne znači da je to definitivno rešenje.

"Mislim da oko predsednika Vučića i njegove pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički, nacionalni i državni faktori u Srbiji, jer je očigledno da će sada međunarodna zajednica po onom ustaljenom okviru reći: evo imamo operaciju sa njima, oni više nisu tu, morate i vi nešto da učinite", naglasio je Dodik.

Istakao je da "znamo da je predsednik Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka nauštrb nacionalnih i državnih interesa za Srbe neće biti".

"Naravno, treba težiti ka konsenzusu i kompromisu, ali on mora da bude opšteprihvatljiv", zaključio je Dodik.

Ostale vesti

 • Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

 • Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane