"Do sada 71 Srbin napustio Kosovske bezbednosne snage"

"Usled pritisaka koje trpe od Srbije, 71 član srpske zajednice doneo je odluku da napusti Kosovske bezbednosne snage", izjavio je u intervju za Ekonomia Online, ministar Rustem Beriša.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rustem Beriša (Foto: GazetaExpress)

Beriša je dodao, da trenutno nema novih otkaza, dok će oni koji su odustali biti zamenjeni.

„Nema novih otkaza, sada mislim i da pritisak opada i smatramo da će i u budućnosti ovaj pritisak opadati. Na osnovu informacija koje imamo do sad, oko 71 Srbin je već doneo odluku da napusti KBS. Novom kampanjom regrutovanja, upražnjena mesta biće popunjena nevećinskim zajednicama,“ rekao je Beriša.

Prema mišljenu Beriše, ima oko 300 zainteresovanih da popune mesta bivših srpkih članova KBS-a.

„Interesovanje je postojalo i prošle godine, imamo oko 300 zainteresovanih da popune ovih 70 mesta, ali to ne znači da se taj broj neće povećati tokom kampanje regrutovanja. Što više ima zaintersovanih, veće su mogućnosti da izaberemo one koji ispunjavaju standarde i uslove propisane uredbama i zakonima na snazi. 650 mladih uniformisanih članova, gde će među njima biti i popunjavanja radnih mesta. Što se tiče srpske manjine, kao što znate i ranije je bilo u medijima kao broj i opteretili ste ih zato što nisu mogli da podnesu spoljni pritisak“, izjavio je Beriša.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane