Vesti
Politika

Đurić:Vlada garant opstanka Srba na KiM

"Borba za opstanak srpskog naroda na KiM vodi se konkretnim potezima i delima" , rekao je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić u Goraždevcu.

Đurić:Vlada garant opstanka Srba na KiM

Đurić je obećao da će Vlada Srbije nastaviti da se bori za svoj narod na ovim prostorima.

Đurić je danas obišao Dom zdravlja u Goraždevcu, susreo se sa zaposlenima i razgovarao sa meštanima.

Đurić je rekao da se borba za opstanak srpskog naroda ne vodi velikim rečima već konkretnim delima kao što je izgradnja i renoviranje domova zdravlja i škola.

"Mi moramo da osiguramo da u svakom delu Kosova i Metohije građani imaju adekvatne zdravstvene usluge kao što ih imaju njihovi sunarodnici u centralnoj Srbiji, rekao je Đurić.On je poručio da su "škole i obrazovne ustanove jedan od stubova opstanka na Kosovu i Metohiji i pozvao na preko potrebno jedinstvo kao najbolji odgovor na izazove sa kojima se Srbi u pokrajini suočavaju".

Prema Đurićevim rečima Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije, kao i Ministarstvo zdravlja, sledeći instrukcije premijera Aleksandra Vučića , učiniće da se dođe do svakog doma zdravlja, do svake škole na KiM i obeća da kako se renoviraju škole i domovi zdravlja u drugim sredinama tako će biti renovirani i u svakoj srpskoj sredini.

"Dom zdravlja u Goraždevcu je ponos čitavog pećkog okruga", rekao je direktor i naglasio da želimo da srpski zdravstveni sistem, kao jedan od simbola i stubova države Srbije bude reprezent, primer i model dobrog funkcionisanja naših istitucija na KiM.

Đurić je obećao da će u narednom periodu, zajedno sa Ministarstvom zdravlja biti nastavljen proces transformacije i promene nabolje zdravstvenog sistema i naglasio da nam ne trena zdravstvo na papiru već ustanove koje će biti najbolji primer kako se pomaže našem narodu.

 

 Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020