Vesti
Politika

Đurićevi zamenici danas u Pomoravlju

Iako je za danas bio najavljen dolazak Marka Đurića u Kosovsko Pomoravlje, nekoliko mesta u ovom kraju obilaze njegovi zamenici.

Đurićevi zamenici danas u Pomoravlju
Pasjane (Foto arhiva Kim)

Damjan Jović i Dušan Kozarev obilaze porodilište u Pasjanu, gde će uručiti sanitetsko vozilo, donaciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Jović i Kozarev razgovaraće danas i sa učenicima i nastavnicima u Osnovnoj školi „Miladin Popović“, izdvojenom odeljenju Gimnazije "Šilovo" i Medicinskoj školi „Veliko Ropotovo“.

Nakon Pasjana, oni će posetiti Gornje Kusce, gde će se sastati sa članovima Privremenog organa opštine Gnjilane.

Predviđena je i poseta nedavno povređenog Velibora Petrovića, koga su Albanci napali pre nekoliko nedelja i polomili mu vilicu.

Tokom posete Jović i Kozarev će otići manastir Draganac, a u Stanišoru položiti kamen-temeljac za višenamenski smeštajni objekat za učenike iz udaljenih mesta.Ostale vesti

CIK: Glasovi sa dva biračka mesta se neće računati

Centralna izborna komisija Kosova odlučila je da se rezultati izbora sa dva biračka mesta ne uključe u rezultat vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara.

  • 02.03.2021
Lajčak sa Rakićem i Jevtićem o nastavku dijaloga

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sastao se sa predsednikom Srpske liste, Goranom Rakićem i potpredsednikom Daliborom Jevtićem, a glavne teme sastanka bile su nedavno održani vanredni parlamentarni izbori i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

  • 02.03.2021
Petković sa ambasadorom Pinterom o političkoj situaciji na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu kao i o nastojanjima Beograda da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju.
  • 02.03.2021
Prebrojani uslovni i glasovi osoba sa posebnim potrebama
U Centru za brojeve i rezultate završeno je prebrojavanje uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama.
  • 02.03.2021
Lajčak: Dijalog može biti završen za nekoliko meseci
Specijalni predstvanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se sa v.d. predsednicom Kosova Vjosom Osmani i poručio, nakon sastanka, "da Kosovo i Srbija treba da odluče koliko brzo žele da idu napred", kada je dijalog u pitanju.
  • 02.03.2021
Kurti: Dijalog nije ni prvi ni drugi prioritet
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje (PS), Aljbin Kurti, sinoć je izjavio da dijalog sa Srbijom ne može biti ni prvi ni drugi prioritet vlade.
  • 02.03.2021