Đurić u Tirani sa predstavnicima Samoopredeljenja, DSK i ABK

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvuje u Tirani okruglom stolu posvećenom regionalnoj saradnji, potvrđeno je za KoSSev u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto Kim arhiva)

Ova potvrda je stigla nakon što su sinoć objavljene fotografije sa sastanka u Tirani, na mestu zvanom "sprat 15" – između Đurića i visokih funkcionera i poslanika Samoopredeljenja, DSK i ABK.

"Đurić tokom boravka u Tirani, na marginama konferencije, obavlja brojne sastanke sa predstavnicima političkih partija iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova i Metohije, učesnicima ovog regionalnog skupa, među kojima su i predstavnici vladajućih i opozicionih stranaka iz Republike Srbije", naveli su u Kancelariji za KiM u pisanom odgovoru za KoSSev, nakon prethodnog upita ovoj instituciji da potvrde vest koja se prvo pojavila u elektronskim medijima u Prištini.

Ovo je drugi okrugli sto, u organizaciji Saveta za inkluzivno upravljanje u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Nemačke, posvećen unapređenju regionalne saradnje, koordinaciji oko unutrašnjih političkih i ekonomskih reformi, kao i pomoći u rešavanju regionalnih sporova, objasnili su u Kancelariji uz napomenu da je prvi skup održan je u Skoplju od 18. do 20. oktobra. Na pitanje zašto sastanak nije prethodno bio najavljen, nezvanični odgovor je da je Srpska napredna stranka to već učinila.

Na pitanje šta su teme i eventualni ishod, Kossev niju još uvek dobio odgovor. Prema navodima Gazete Express, sa Đurićem za stolom u restoranu sede član Predsedništva Pokreta Samoopredeljenje – Đeljalj Svecla, poslanik Demokratskog saveza Kosova Arban Abraši i potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, istovremeno gradonačelnik Đakovice Ardian Đini. Skup u Tirani će trajati do sutra 9. decembra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane