Vesti
Politika

Đurić u Leposaviću: Srbija je naša budućnost

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je na mitingu Srpske liste danas u Leposaviću, uoči predstojećih lokalnih izbora, poslao jasnu poruku Prištini i međunarodnoj zajednici da je "Srbija, naša država i budućnost".
Đurić u Leposaviću: Srbija je naša budućnost
Marko Đurić u Leposaviću (Foto TV Most)

"Opština sa državom može sve, 22. oktobra zajedno ćemo otvoriti novo poglavlje u razvoju Leposavića i poslaćemo odavde jasnu poruku i Prištini i medjunarodnoj zajednici da je Srbija je naša država i budućnost", rekao je Đurić, dodavši da "nikakvim preprekama ne mogu da nas spreče da budemo ono što jesmo a to je svoj na svome".

On je naglasio da su "ovo izbori na kojima se odlučuje hoće li svako srpsko mesto na Kosovu i Metohiji moći da sarađuje sa državom Srbijom kako bi sačuvali škole, bolnice, radna mesta, Trepču i svako drugo preduzeće".

"Može li u nedelju Srbija da računa na pobedu Srbije ovde", uputio je pitanje građanima Leposavića koji su se u velikom broju danas okupili na predizbornom skupu Srpske liste i odgovorili gromoglasnim aplauzom.

"Budite Srbi, budite uz svoju državu Srbiju, volite svoju zemlju, izadjite, podržite Srpsku listu", poručio je Đurić.Ostale vesti

Hoti prepustio upravljanje vladom svojoj zamenici
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, nakon što potvrđeno da je pozitivan na korona virus, prepustio je upravljanje vladom svojoj zamenici Aljbuleni Baljaj-Haljimaj, članici Socijaldemokratske inicijative, javljaju prištinski mediji.
  • 05.08.2020
Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.

  • 05.08.2020
U Prištini u petak o nacrtu zakona o vrednostima OVK
Poslanici kosovske skupštine razmatraće u petak 7. avgusta nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će pojačati ionako postojeći strah kod svih nealbanskih etničkih zajednica na Kosovu.
  • 04.08.2020
Stano: Dijalog vodi EU, pozdravljamo inicijative SAD

Portparol Evropske unije u Briselu Peter Stano izjavio je da su predstavnici Prištine i Beograda, uz domaćine Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja jedini učesnici dijaloga o Kosovu, a da EU sarađuje sa Vašingtonom, sa kojim ima iste ciljeve u regionu.

  • 04.08.2020
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
  • 04.08.2020
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020