Vesti
Politika

Đurić: Rezultat asocijacije može biti iseljavanje mladih Albanca

Albancima u Preševu i Bujanovcu treba posao, treba im sigurna budućnost, a ne put šovinizma i konflikta, koji može da rezultira samo većim iseljavanjem mladih Albanaca iz tog dela Vranjske kotline, izjavio je Marko Đurić.
Đurić: Rezultat asocijacije može biti iseljavanje mladih Albanca
Marko Đurić (Foto Tanjug)

Đurić je povodom formiranja asocijacije opština Preševa, Bujanovca i Medveđe poručio da će Srbija poštovati svoje zakone, da neće odgovarati na provokacije i da će istrajno i posvećeno širiti ljudska i narodna prava Albanaca, u skladu sa važećim propisima.

"Oni treba da budu most između srpskog i albanskog naroda, a ne moneta za potkusurivanje i instrument manipulacije neodgovornih političara iz naše južne pokrajine", rekao je Đurić za Tanjug.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023