Vesti
Politika

Đurić: Ovo nije normalna politička utakmica

Reagujući na izjave albanskih zvaničnika da Srbija ne bi trebalo da se meša u izbore na Kosovu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kazao je "da postoje potpuno različiti stavovi o tome kakav je status KiM, pa zato i ne čudi da albanska strana ima tu vrstu gledišta".
Đurić: Ovo nije normalna politička utakmica
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić ističe da nisu regularni politički uslovi, te da ovo nije "normalna politička utakmica".

"Nas su ovde ubijali, odavde nas proterivali, pokušavali su da nas zatru ovde. Zato moramo da delujemo organizovano, da budemo sabrani sada oko Srpske liste, oko naše države Srbije, a neka se deli ko hoće, mi nećemo da se delimo", naglašava Đurić.

On ističe da je za Srbiju najprirodnije da podržava Srpsku listu.

"Izgleda da su se neki uplašili toga, jer znaju da Srpska lista svoje delovanje zasniva na saradnji i dogovaranju sa Beogradom i da se prvi put kreira složna, jedinstvena, zajednička politika", kazao je Đurić.

Na pitanje o kašnjenju sprovođenja Sporazuma o pravosuđu, Đurić kaže da Srbija sada 1.644 dana čeka na formiranje ZSO, a da "nekome smeta što čeka 48 sati na integraciju pravosuđa".

"Neće više Srbima pravdu da dele samo pristrasne sudije, pristrasni tužioci i ljudi koji su pokazali u prethodnim decenijama da su spremni i da otimaju srpsku imovinu i da na nepravičan način i na etnički diskriminatorskoj osnovi uskraćuju Srbima prava ovde", zaključio je Đurić.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021