Vesti
Politika

Đurić: Ostvarite svoje biračko pravo

„Na Kosovu i Metohiji biće otvoreni svi birački centri i naši građani koji su registrovani u biračkom spisku moći će, i treba da ostvare svoje pravo glasa posebno zbog političkih okolnosti“, kaže Marko Đurić.
Đurić: Ostvarite svoje biračko pravo
Marko Đurić (Foto Kim)

Direktor Kancelarije za KiM je gostujući na TV Most pozvao  pozivajući Srbe koji žive na Kosovu da provere da li se nalaze u biračkom spisku i da 24. aprila ostvare svoje biračko pravo.

Đurić je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na glasanje i kao član Srpske napredne stranke rekao je da njegova partija ima razloga da se raduje predstojećim izborima.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je sinoć u emisiji Radio televizije Srbije „Upitnik“ da će Vlada u roku od dva dana podneti predlog predsedniku Republike za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će izbori najverovatnije biti 24. aprila.

Vučić je rekao da je neophodno da se trasira put zemlje u naredne četiri godine, a ključna je stvar da Srbija mora da bude ujedinjena.Ostale vesti

Hoti sutra preuzima dužnost

Avdulah Hoti koji je danas izabran za novog kosovskog premijera sutra će preuzeti dužnost. Hoti dolazi na mesto svog doskorašnjeg koalicionog partnera, Aljbina Kurtija, čiji je bio zamenik.

  • 03.06.2020
U koalicionom sporazumu DSK i Srpske liste nema ZSO
Koalicioni sporazum Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste (SL), i pored stalnog zahteva srpske strane za osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom, ne sadrži obavezu njenog formiranja.
  • 03.06.2020
SL: Nova vlada će ukinuti takse i
Srpska lista je saopštila da je u cilju zaštite interesa srpskog naroda podržala formiranje vlade u Prištini i najavila da će nova vlada ukinuti takse i "recipročne mere".
  • 03.06.2020
U novoj emisiji "Sporazum" govorimo o odjecima odluke Ustavnog suda Kosova kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za sastav nove vlade Demokratskom savezu Kosova, partiji koja je bila drugoplasirana na vanrednim parlamentarnim izborima.
  • 03.06.2020
Reakcije:
Na Kosovu je danas izabrana nova vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem. Za Miodraga Milićevića iz NVO „Aktiv“  formiranje nove vlade bio je očekivan potez, međutim, kazao je da to ne znači „nužnu stabilnost što se institucija tiče“. Nenad Rašić i Nedžmedin Spahiju smatraju da će vlada biti krhka i kratkoročna.
  • 03.06.2020
Ambasada SAD i Grenel pozdravili formiranje nove vlade
Ambasada SAD na Kosovu i specijalni američki izaslanik u dijalogu Beograda i Prištine Ričard Grenel, pozdravili su izbor nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.
  • 03.06.2020