Đurić o Tačiju: Pogrešne računice nekih...

"To što Tači govori pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i dobiju sve", kaže Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi", rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić za Tanjug, na pitanje kako vidi Tačijevu izjavu uoči nastavka dijaloga, u nedelju, da će na pregovarackom stolu biti i pitanje granica.

Đurić dodaje da ovakve izjave jasno govore i o količini pritiska kome će Srbija i njen predsednik po ovom pitanju biti izloženi.

"Mogu da vam kažem, i da će mogućnost da se nešto na taj način postigne biti upravo obrnuto proporcionalna količini pritiska koji se na predsednika Vučića po ovom pitanju vrši", kaže direktor Kancelarije.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Đurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

"Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa", zaključuje Đurić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane