Vesti
Politika

Đurić: Nema sporazuma bez ZSO

"Neće biti nikakvog sporazuma i dogovora dok Priština u potpunosti ne ispuni dogovor o Zajednici srpskih opština, sa čime se kasni sedam i po godina", poručuje Marko Đurić.
Đurić: Nema sporazuma bez ZSO
Marko Đurić (Foto Puls)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u kratkom saopštenju za javnost poručuje da Avdulah Hoti "mora odmah da prekine kampanju laži o sadržini razgovora" jer, kako navodi ni sto puta ponovljena laž ne može promeniti činjenicu da "samoproglašeno Кosovo nije država".

"Bilo kakvo uslovljavanje sprovođenja onoga što je do sada dogovoreno u Briselu obesmišljava čitav pregovarački proces i udaljava nas od svakog novog dogovora", dodaje on.

Đurić je ovime reagovao na današnju izjavu premijera Kosova Avdulaha Hotija uskoro očekuje konačni sporazum.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020